Teknoloji

Xiaomi akıllı telefonları güneş enerjisiyle değiştirebilir

xiaomi

Xiaomi, küresel akıllı telefon pazarının yükselen yıldızları arasında bulunuyor. Çinli üretici, bu konumunu korumak için ilginç teknolojiler geliştirmeye hazır görünüyor. Şirket tarafından Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (WIPO) sunulan yeni bir dosya, Xiaomi’nin arkasında güneş paneli olan bir telefon tasarladığını gösteriyor.

Arkasında güneş paneli olan bir telefon üretme fikri, kulağa oldukça ilginç geliyor. Bunun şimdiye kadar pek denenen bir şey olmadığını belirtmek gerekiyor. Akıllı telefon pazarında daha “yeşil” çözümler üstüne kafaya yoran veya çalışan şirketlerin sayısı oldukça az.

Xiaomi’nin patent dosyasına yerleştirdiği görsellerde, ekran üstünde bir çentik veya delik görülmüyor. Bu da telefonda açılır bir ön kameranın bulunabileceği anlamına geliyor. Ancak yine patent dosyasındaki çizimlerde, üst kenarda kameranın yerleştirilebileceği bir alana rastlanmıyor.

Xiaomi’nin ekranın altına yerleştirilebilecek bir kamera üstünde çalıştığı biliniyor. Ancak şirketin bu teknolojiyi güneş enerjisiyle çalışan telefonunda kullanması beklenmiyor. Telefonun arkasının büyük kısmını güneş enerjisiyle çalışan panel kaplayacağı için parmak izi tarayıcısının ekrana entegre edilmesi muhtemel görünüyor.

Xiaomi denenmemişi deneyecek

Akıllı telefon kullanımı giderek artarken, pil teknolojisi de artan ihtiyaç doğrultusunda gelişti. Ancak güneş panelleri hâlâ denenmemiş bir yaklaşım niteliği taşıyor. Xiaomi’nin bu yaklaşımı uygulamaya koymakta başarılı olup olamayacağı zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER