Teknoloji

Xiaomi Galaxy Z Flip tarzı bir katlanabilir telefon geliştiriyor

xiaomi

Katlanabilir ekranlı telefonlar, akıllı telefon pazarının son zamanlardaki gözdesi konumunda. Pek çok üreticinin geliştirdiği tasarımlar birbirlerine benzese de, Samsung Galaxy Z Flip ve yeni Motorola Razr gözler önüne çıkan diğer seçeneklerden daha farklı bir yerde duruyor. Bu iki şirket diğer üreticilere de ilham olmuşa benziyor. İddialara göre, Xiaomi de bu iki telefona benzer şekilde “istiridye kabuğu” modelinde tasarıma sahip bir katlanabilir telefon geliştiriyor.

Tedarik zincirindeki kaynaklar, Xiaomi’nin şimdiden Samsung Display’den katlanabilir OLED ekran paneli sipariş ettiğini belirtiyor. Çinli üreticinin ekran panelinin kırılmasını veya zarar görmesini engellemek adına da Galaxy Z Flip’tekine benzer bir menteşe mekanizması üzerinde çalıştığı da iddialar arasında yer alıyor.

İddiayı gündeme getiren ZDNet Kore sitesi, Xiaomi’nin 2020’nin ikinci yarısı itibarıyla katlanabilir ekranlı telefonunun geniş ölçekli üretimine başlayabileceğini belirtiyor.

Windows United sitesi tarafından yayınlanan bir taslak görsel ise bu telefonun nasıl görüneceği konusunda ipucu veriyor. Bu görsele bakıldığında, Xiaomi’nin Samsung’un ayak izlerini oldukça yakın bir şekilde takip edeceği düşüncesi ağır basıyor.

Taslak görselde telefonun dış kapağına da, tıpkı Galaxy Z Flip’te olduğu gibi, küçük bir ekranın yerleştirildiği görülüyor. Bu ekranda saat, şebeke durumu ve pil seviyesi gibi bilgilerin yanında bildirimlerin de gösterilmesi muhtemel görünüyor.

Şimdiye kadar piyasaya çıkan katlanabilir ekranlı telefonların fiyat etiketlerinde oldukça yüksek meblağlar yazıyor. Xiaomi ise ününü biraz da gelişmiş özellikleri uygun fiyatlar karşılığında sunan telefonlar çıkarmasına borçlu. Şirketin bu şöhretini katlanabilir ekranlı telefonlarda da koruyup koruyamayacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER