Teknoloji

Xiaomi’den PC ve akıllı telefon arasında köprü kuran uygulama geliyor

Xiaomi abd elektrikli otomobil

Son yıllarda bilgisayar üreticilerinin akıllı telefon ve PC arasındaki entegrasyona önem verdiğini görüyoruz. Huawei, Huawei Share ve Çoklu Ekran Paylaşımı gibi özellikleriyle kendi ekosistemini kurma yoluna giderken Microsoft ve Samsung, Telefonunuz uygulaması üzerinden entegrasyonu tercih ediyor. Görünüşe göre, Xiaomi de benzer bir girişimde bulunacak.

XDA-Developers sitesinin belirttiğine göre, Mi 10 Ultra için en son MIUI 12 beta güncellemesinde Device Control, yani Cihaz Kontrolü adında bir uygulama görülüyor.

Samsung akıllı telefon kullanıcılarının Telefonunuz uygulaması aracılığıyla Windows PC’lerden yararlanmasına benzer şekilde, Xiaomi Device Control uygulaması sayesinde telefonunuzu uyumlu bir PC ile kontrol edebilirsiniz. Dahası, uygulamanın içinde bulunan “Screen Combo” özelliği akıllı telefonun ekranını Wi-Fi aracılığıyla PC’ye yansıtma imkanı sağlıyor. Aynı zamanda sürükle-bırak hareketiyle dosya transferi gerçekleştirmek de mümkün oluyor.

Xiaomi'den PC ve akıllı telefon arasında köprü kuran uygulama geliyor

Ayrıca PC’nin ekranında birkaç telefon uygulamasını aynı anda açmayı sağlayacak bir çoklu pencere işlevinin de geleceğine inanılıyor. Yani bir mesajlaşma ve bir yemek sipariş uygulamasını bilgisayarın ekranında aynı anda açabileceksiniz.

XDA-Developers’ın haberine göre, uygulama ve işlevsellik şu anda sadece Xiaomi Mi 10 Ultra ve Mi Notebook Pro 15 2020 dizüstü bilgisayarla sınırlı. Ancak desteğin gelecekte daha fazla cihaza açılması bekleniyor. Aynı zamanda bu uygulamanın kararlı sürümünün ekim ayında sunulacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER