Manşetler

Xiaomi’nin ikinci oyun telefonu Black Shark 2 tanıtıldı

xiaomi black shark 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi, Black Shark ile oyun telefonu pazarına girdikten bir yıl sonra bu sefer bir başka oyun odaklı telefon ile karşımızda. Black Shark 2, güncellenen donanım bileşenleriyle birlikte resmiyet kazandı.

Xiaomi Black Shark 2, aralarında Snapdragon 855’in de bulunduğu çeşitli güncellenmiş donanım bileşenleri içeriyor. Orijinal Black Shark’ın 6 GB ve 8 GB RAM’li iki versiyonu bulunuyordu. Black Shark 2’de de seçenekler 6 GB RAM ile başlıyor. Ancak 8 GB’nin yanı sıra 12 GB RAM de seçenekler arasında var.

Xiaomi, Black Shark 2’ye oyun odaklı birçok özellik eklemiş. Örneğin, Ludicrous Mode olarak adlandırılan özel bir mod, CPU gücünü tamamen serbest bırakarak oyun performansını en üst seviyeye çıkarıyor. Likit soğutma sistemi de Black Shark 2’nin içindeki bileşenlerin ısınmadan çalışmasını sağlıyor.

Xiaomi, Black Shark 2 sahiplerinin Game Dock’u kullanarak oyunlarından çıkmadan çeşitli ayarları düzenleyebileceklerini söylüyor. Performans Kontrol Paneli de çerçeve hızı veya sistem sıcaklığı gibi detayları gerçek zamanlı olarak gösterecek.

xiaomi black shark 2

Black Shark 2’de 6.39 inç AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran 2340 x 1080 piksel çözünürlüğe sahip. Xiaomi, dokunmatik ekranın tepki süresinin 43.5 milisaniye olmasıyla övünüyor. Bu değer iPhone’larda 45 ms, Galaxy S10’da ise 60 ms olarak veriliyor. 4000 mAh kapasiteli pille güçlendirilen telefonda Quick Charge 4.0 desteği sayesinde pil hızlı şekilde şarj edilebiliyor.

Black Shark 2’nin arkasında 48 MP ve 12 MP çözünürlüklü, 2 kat optik zum özellikli ikili kamera kurulumu mevcut. Faz algılamalı otomatik odak, HDR ve portre modu gibi özellikler de bu sistemin sahip oldukları arasında yer alıyor. Öndeki 20 megapiksel kamera da portre modu ve yapay zekâ tabanlı güzellik modu gibi özellikleri barındırıyor. Çift SIM kart yuvası, USB-C poru mevcut. Kutudan da USB-C – 3.5mm kulaklık jakı adaptörü çıkıyor. Telefonun 128 GB ve 256 GB dahili hafızalı versiyonları bulunuyor. Aynı zamanda ekranda parmak izi sensörü de var.

RGB aydınlatma da unutulmamış. RGB, oyun PC’lerinin vazgeçilmez bir parçası ve birçok oyun telefonu da bunu sunuyor. Black Shark 2’de bunun olmaması beklenemezdi. Xiaomi’nin yeni telefonundaki RGB aydınlatma, farklı oyun efektleri için kullanılabiliyor. Aynı zamanda farklı arkadaşlardan gelen uyarılar için ışık efekti özelleştirilebiliyor.

Xiaomi Black Shark 2 için Çin’de ön siparişleri toplamaya başladı. Telefonun fiyatı 3199 yuandan (2606 TL) başlıyor. Bu fiyat 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafızalı seçeneğe sahip. 8 GB RAM / 128 GB dahili hafıza 3499 yuan (2850 TL), 8 GB RAM / 256 GB dahili hafızalı model de 3799 yuan (3094 TL) fiyat etiketiyle satılacak. 12 GB RAM ve 256 GB dahili hafızalı en üst model için de 4199 yuan (3420 TL) fiyat belirlendi. Black Shark 2’nin Çin dışında ne zaman satılacağı ise açıklanmadı.

İLGİLİ HABERLER