Teknoloji

Xiaomi 5G uyumlu akıllı telefonlarını kendi fabrikasında üretecek

xiaomi 5g mi 11

Xiaomi CEO’su Lei Jun, Çin’de gerçekleşen Dünya 5G Konferansı‘nda yaptığı konuşmada önemli bilgiler verdi. Jun, şirketinin 5G fabrikasının inşaatında sona yaklaştığını belirtti. Xiaomi’nin 5G uyumlu amiral gemisi telefonlarını üreteceği fabrikanın inşaatının aralık ayı itibarıyla tamamlanması bekleniyor.

Xiaomi’nin 5G fabrikası, Çin’in başkenti Pekin’in Ekonomik ve Teknolojik Gelişim Bölgesi’ne inşa ediliyor. Söz konusu fabrikada sadece 5G uyumlu amiral gemisi telefonlar üretilecek. Üretimde verimliliği artırmak adına otomasyon tekniklerinin kullanılacağı fabrikada bulut servisleri ve 5G laboratuvarları da bulunacak.

Xiaomi’nin 5G fabrikası, 187 bin metrekarelik bir alanı kaplıyor. Fabrikada her dakika 60 telefonun, yani saniyede bir telefonun üretilebileceği belirtiliyor. Bu da geleneksel yöntemlerin kullanıldığı mevcut fabrikalara kıyasla yüzde 60’lık bir kapasite artışı anlamına geliyor.

Xiaomi 5G fabrikasında ilk etapta 1 milyon telefon üretecek

Fabrikanın ilk etapta 1 milyon telefon üretimi gerçekleştirmesi planlanıyor. Teorik olarak bir yılda 30 milyondan fazla telefon üretebilecek bir fabrika için bu kapasitenin düşük olduğu söylenebilir.

Xiaomi, yeni fabrikası sayesinde daha sık şekilde “hızlı satış” etkinlikleri düzenlemeyi planlıyor. Yeni telefonları piyasaya daha hızlı şekilde sürebilmek de Xiaomi’nin yeni 5G fabrikasına yönellik motivasyonları arasında bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER