Teknoloji

Xiaomi 2017 için belirlediği hedefleri aşmayı başardı

Xiaomi abd elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xiaomiXiaomi akıllı telefon ve giyilebilir ürün pazarlarının en hızlı büyüyen üreticileri arasında yer alıyor. Son birkaç yıldır bilinirliğini iyiden iyiye artıran şirket, başarısını bilançolarına da yansıtıyor. 2017 hedeflerini aştığı söylenen şirketin yılı en az 1 milyar dolar kâr ile tamamlaması öngörülüyor.

Üst sınıf olarak nitelenebilecek özellikleri barındıran telefonları uygun fiyatlarla sunan şirket, bu agresif yaklaşımı sayesinde kısa süre içinde akıllı telefon pazarının dikkatle izlenen oyuncuları arasına girmişti.

Reuters’in haberine göre, Çin’in parlayan yıldızı önümüzdeki yıl halka açılmak için bankalarla görüşmelerini sürdürüyor. Gerçekleşmesi durumunda bunun teknoloji sektörü için 2018’in en büyük halka arzlarından biri olacağı söyleniyor. Şirketin 2017 için belirlediği gelir hedefini yüzde 18 oranında aşmayı beklediği de haberde dikkat çeken noktalar arasında yer alıyor.

Xiaomi’nin 2017’yi 17 ila 18 milyar dolar arası bir gelir ve en az 1 milyar dolar net kâr ile tamamlaması öngörülüyor. Şirketin 2018’de kârını ikiye katlaması ve 2 milyar dolar seviyesine çıkarması bekleniyor.

Xiaomi 2018 sonrasında da büyümesini sürdürebilir

Bankacılar ve analistler, şirketin gelir ve kâr artışının 2019’da da devam etmesini öngörüyor. Bu da Xiaomi’ye halka arz ile 100 milyar dolar değer biçilebileceğine dair haberleri daha anlamlı kılıyor. Xiaomi halka arz konusundaki sessizliğini korusa da, 2017 için belirlenen 15 milyar dolar gelir hedefinin aşıldığını doğruladı.

İLGİLİ HABERLER