Teknoloji

Xiaomi hızlı şarjda çıtayı yukarıya taşımaya hazırlanıyor

xiaomi 200w 192 mp

Kimse telefonunun şarj olmasının bir saat sürmesini istemiyor. Dolayısıyla hızlı şarj son yıllarda akıllı telefon pazarında çok daha önemli bir kriter hâline gelmiş durumda. Pek çok şirket bu alanda kendisini geliştirmek için çalışmaya devam ediyor. Bu şirketlerden biri olan Xiaomi, iddiaya göre şimdi de 200W şarj hızına sahip bir telefon üzerinde çalışıyor.

Şirket telefonların pilini 20 dakika içinde doldurabilecek bir teknoloji geliştirmişti. Ancak rakiplerin de 100W üstü hızlara çıkması, Xiaomi’yi çıtayı biraz daha yukarı çıkarma konusunda teşvik etmiş gibi görünüyor. Eğer iddia edilen 200W şarj hızına ulaşılırsa, Xiaomi’nin bu teknolojiye sahip telefonlarının pili 10 dakika içinde doldurulabilecek.

Xiaomi’nin 200W şarj sisteminin kablolu, kablosuz ve tersine şarjın toplamından oluştuğunu belirtmekte fayda var. Yani bu üç özelliğin toplam hızı 200W seviyesinde olacak. Şirket, Mi 10 Extreme Commemorative Edition isimli cihazında da 185W toplam şarj hızı sunuluyor. 120W kablolu, 55W kablosuz ve 10W ters şarj hızı telefonda mevcut.

İddialara göre, Xiaomi 200W şarj hızına sahip telefonunu bu yıl içinde çıkaracak. Bu cihazın Mi 11 Ultra adını taşıyabileceği söylense de, henüz ortada somut bir işaretin bulunmadığını belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER