Teknoloji

Xiaomi 14T ve 14T Pro hakkında ilk bilgiler sızdırıldı

xiaomi 13t xiaomi 14t

Xiaomi her yıl sonbahar aylarında amiral gemisi telefonlarının “T” versiyonlarını çıkarıyor. Bu üst segment cihazlar sınıflarının zirvesinde olmasalar da, yakın deneyimler sunuyor. Geçtiğimiz yıl çıkan 13T ve 13T Pro modellerini bu yıl Xiaomi 14T ve 14T Pro takip edecek. Yeni bir sızıntı, bu akıllı telefonların özellikleri konusunda daha net fikir edinmeyi mümkün kılıyor.

14T Pro’nun temelinde Çin’de Redmi K70 Ultra adıyla satılması beklenen modelin olacağı söyleniyor. Burada doğrudan bir yükseltmeden bahsedilmediğini belirtmek gerekiyor. 14T Pro’nun bazı noktalarda K70 Ultra’ya kıyasla daha gelişmiş özelliklere sahip olacağı belirtiliyor.

Her iki telefonun da kalbinde MediaTek Dimensity 9300 işlemci bulunuyor. Ancak 14T Pro’da T serisinde bir ilk olarak kablosuz şarj desteği sunulacak. Kamera sistemi Leica ile birlikte geliştirilen telefonda telefoto kameranın bulunacağı da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Hem 14T hem de 14T Pro, Avrupa ve Japonya’nın da aralarında bulunduğu bölgelerde satışa sunulacak. Bu akıllı telefonlar Hindistan’da piyasaya çıkmayacak. Xiaomi’nin T serisinde hep bu politikayı izlediğini hatırlatmakta fayda var.

Xiaomi 14T, Dimensity 8000 serisinden bir işlemciyle gelecek

14T ise büyük ihtimalle MediaTek’in Dimensity 8000 serisinden bir işlemciyle gelecek. Şirket 13T için de böyle bir tercihte bulunmuştu. İşlemci dışında 13T ve 13T Pro’yu şarj hızı ayırmıştı. 13T Pro 120W, 13T ise 67W şarj desteğiyle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Benzer bir durumun 14T ve 14T Pro için de tekrarlanması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER