Teknoloji

Xiaomi 14 Ultra şubat ayının son günlerinde resmiyet kazanabilir

xiaomi 14 ultra

Xiaomi 14 Ultra hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu haberlerin sonuncusu, akıllı telefonun kamera sistemiyle ilgiliydi. Yeni bir sızıntı ise telefonun şubat ayının sonu itibarıyla resmiyet kazanacağını gösteriyor.

Söz konusu zamanlama, 2024 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2024) ile örtüşüyor. 14 Ultra’nın duyurusuyla birlikte Xiaomi 14 ve 14 Pro’nun küresel lansmanının da yapılması bekleniyor. Xiaomi daha önce MWC 2024’e katılacağını açıklamıştı. Şirketin burada akıllı ev cihazlarını tanıtması ve aynı zamanda SU7 elektrikli otomobilini dünya sahnesine çıkarması bekleniyor.

14 Ultra’nın ana kamerasının değişken bir diyafram genişliğine sahip olabileceği iddiası da yeniden gündeme getirilmiş durumda. Akıllı telefonda ana kamera görevini 1 inçlik Sony LYT-900 sensörün üstlenmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

Xiaomi 14 Ultra, selefine benzer bir kamera kitiyle gelecek

Xiaomi’nin aldığı bir sertifika, akıllı telefonun selefine benzer bir kamera kitiyle geleceğini doğruluyor. Ancak bu kamera kitinin aynı zamanda harici bir pil işlevi göreceğini ve bunun da telefonun pil ömrünü fazlasıyla artıracağı belirtiliyor. Tüm detayları görmek için telefonun resmi duyurusunun yapılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER