Teknoloji

Xiaomi 14 Ultra sızıntılarına bir yenisi daha eklendi

xiaomi 14 ultra

Xiaomi 14 Ultra hakkındaki söylenti ve sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyor. Bunlara düzenli olarak da yenileri ekleniyor. Şubat ayının sonunda tanıtılması beklenen akıllı telefon son olarak Geekbench’in veri tabanında boy gösterdi. Bu da 14 Ultra’nın resmi duyurusunun çok da uzak olmadığını işaret ediyor.

Akıllı telefon, Geekbench’in veri tabanına Xiaomi 24030PN60G model numarası ve “Aurora” kod adıyla girdi. Akıllı telefon tek çekirdek performansıyla 9317, çoklu çekirdek performansıyla da 26523 aldı.

Ancak söz konusu sonuçlara biraz temkinli yaklaşmakta fayda var. Zira testin en güncel sürüm olan Geekbench 6 yerine eski bir sürüm olan Geekbench 4’te gerçekleştirilmesi, sayıların şişirilmiş olabileceği anlamına geliyor. Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci bulunuyor.

xiaomi 14 ultra

Xiaomi 14 Ultra başka hangi özelliklere sahip?

Benchmark testinin sonuç sayfası, 14 Ultra’da 16 GB RAM’in olduğunu ve telefonun kutusundan Android 14 ile çıkacağını gösteriyor. Bu işletim sistemini HyperOS arayüzünün tamamlama ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

1 inçlik Sony LYT-900 sensör, 1440p çözünürlüklü kavisli AMOLED ekran ve 80W kablosuz şarj desteği telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER