Teknoloji

Xiaomi 14 serisi ekim ayı bitmeden tanıtılacak

xiaomi 14 pro

Xiaomi 14 serisinin ekim ayı bitmeden tanıtılacağı Xiaomi tarafından Weibo’da yapılan bir paylaşımla doğrulandı. Şirket paylaşımında yeni amiral gemisi telefonlarında da Leica ile olan kamera iş birliğinin süreceğini belirtti. Xiaomi’nin mobil telefonlar için “sınıfının en iyisi” olarak tanımladığı Leica’nın Sumilux lenslerini yeni seride de görmek mümkün olacak.

Xiaomi’nin yeni telefonlarında yeni bir görüntü sensörü de kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu sensörün hangi modelde yer alacağı ve hangi amaçla kullanılacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Xiaomi’nin yeni amiral gemilerinin kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Snapdragon 8 Gen 3’ün resmi lansmanı, 24 Ekim’de gerçekleştirilecek. Hawaii’deki lansman etkinliğinde Xiaomi CEO’su Lei Jun’un da sahnede boy göstermesi ve Xiaomi ile Qualcomm arasındaki güçlü ilişkiden bahsetmesi bekleniyor. Lei’nin Xiaomi’nin yeni telefonların hakkında bir şeyler söylemesi de sürpriz olmayacaktır.

xiaomi 14

Xiaomi 14 serisi 2024’te dünyaya açılacak

Seride ilk etapta Xiaomi 14 ve 14 Pro modellerinin kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Bu iki telefonla birlikte Xiaomi’nin yeni HyperOS platformu da ilk kez boy gösterecek. Akıllı telefonların 2024’ün ilk ayı itibarıyla dünyaya açılması öngörülüyor. Xiaomi’nin yeni amiral gemisi telefonlarıyla Çin’de 11 Kasım’da kutlanan “Bekarlar Günü” olarak da bilinen alışveriş festivalinde güçlü satışları hedeflediği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER