Teknoloji

Xiaomi 14’ün teknik özellikleri kapsamlı sızıntıyla ortaya çıktı

xiaomi 14 pro

Xiaomi 14 ve 14 Pro’nun 27 Ekim’de Çin’de gözler önüne çıkacağı söyleniyor. Bu tarih yaklaştıkça akıllı telefonlarla ilgili dedikodular ve sızıntılar da artıyor. Söz konusu sızıntıların en yenisi, standart modelin teknik özelliklerini detaylı şekilde gözler önüne seriyor.

Bu noktada sızan özellik listesinin sahte olabileceğini belirtmek gerekiyor. Zira son birkaç yıldır sahte özellik listelerinin Weibo’da sıklıkla görüldüğünü hatırlatmakta fayda var. Buna ek olarak, sızıntının kaynağının Digital Chat Station veya Ice Universe gibi güvenilir bir duyumcu olmaması da şüphe dozunu biraz daha artırmak gerektirdiğini gösteriyor.

Bu uyarıların ardından detaylara geçelim. Sızıntıya göre, Xiaomi 14 6.44 inç büyüklüğünde Huaxing C8 OLED ekranla gelecek. 1.5K çözünürlüklü bu ekranın yenileme hızı 120 Hz. Maksimum parlaklık seviyesi 2800 nit olan ekran Dolby Vision desteğine sahip ve DCI-P3 renk gamının tamamını kapsıyor.

Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcinin bulunacağı biliniyor. Snapdragon 8 Gen 3’ün resmi duyurusu da Qualcomm’un 24-26 Ekim tarihleri arasında Hawaii’de gerçekleştireceği etkinlikte yapılacak. Xiaomi’nin de Snapdragon 8 Gen 3’ün tanıtımının ardından vakit kaybetmeyeceği tahmin ediliyor.

Xiaomi 14 50W kablosuz şarj desteğiyle gelecek

Xiaomi’nin yeni telefonunda LPDDR5X RAM ve UFS 4.0 depolama alanının bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4600 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pilin 90W kablolu, 50W kablosuz ve 10W ters kablosuz şarj desteğine sahip olacağı söyleniyor. Kamera sisteminde ise 50 megapiksel optik görüntü sabitleme özellikli ana kamerayı yine 50 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı ve telefoto kameralar tamamlayacak.

Xiaomi 14 çift stereo hoparlör, kızılötesi sensörü, ikisi bir arada akustik motor ve likit soğutma çemberiyle gelecek. Suya ve toza karşı IP68 dayanıklılık sertifikası da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER