Teknoloji

Xbox Series X’in Türkiye fiyatında değişiklik

en iyi xbox oyunları 2022
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolları Xbox Series X ve Xbox Series S 10 Kasım itibarıyla sahipleriyle buluşacak. Yeni nesil konsolların Türkiye fiyatları, bu ayın ilk günlerinde MediaMarkt’ın ön sipariş süreciyle ortaya çıkmıştı. Ancak Xbox Series X Türkiye fiyatı, henüz konsol piyasaya çıkmadan değiştirildi.

İlk etapta Xbox Series X’in Türkiye’de 9 bin 299 TL karşılığında satılacağı açıklanmıştı. Xbox Series S’in fiyatı ise 5 bin 399 TL olarak belirlenmişti. Xbox Series S’in fiyatını değiştirmeyen Microsoft, Xbox Series X’in fiyatını ise aşağıya çekti.

Bu değişikliğin ardından Xbox Series X’in fiyat etiketinde 8 bin 299 TL yazacak. Fiyat değişikliği, Xbox Türkiye hesabından yapılan bir paylaşımla duyuruldu.

Xbox Series X Türkiye fiyatı değişikliğini tetikleyen sebeplerden birisinin Sony’nin PlayStation 5 için belirlediği fiyat olduğu söylenebilir. Sony, geçtiğimiz hafta yeni nesil oyun konsolunu Türkiye’de 8 bin 299 TL karşılığında satacağını duyurmuştu. Aynı fiyatlarla Türkiye’de oyuncuların karşısına çıkacak olan iki konsol arasındaki mücadelenin ilk etaptaki galibinin kim olduğunu görmek içinse kasım ayını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER