Eğlence

Xbox One’ın bağımsız geliştirici programı ücretsiz oyunları destekleyecek

Dünyanın dört bir yanındaki oyun severler Xbox One’ın kendi ülkelerinde satışa sunulacağı günü dört gözle bekliyor. Bu bekleme süreci içinde Microsoft yeni nesil oyun konsoluna dair detayları paylaşmaya devam ediyor. Şirket son olarak Xbox One’ın ID@Xbox adındaki bağımsız geliştirici programını kamuoyuna duyurdu.

xbox-one-220513 (640 x 441)

Microsoft’tan yapılan açıklamada bağımsız geliştiricilerin kullandığı dağıtım modellerine herhangi bir kısıtlama getirmeyeceğini açıklarken, Microsoft’un dijital oyunlardan sorumlu portföy direktörü Chris Charla bağımsız geliştiricilerin de Xbox One’daki tüm dağıtım modellerinden faydalanabileceğinin altını çizdi.

Microsoft’tan yapılan bu açıklamayla bazı oyun severlerin bağımsız geliştiricilere farklı kısıtlamalar uygulanabileceğine dair korkuları da giderilmiş oldu. Şirketin bu son duyurusu bağımsız geliştiricilerin de özel fiyatlar uygulayabileceğini, mikro işlemlerden faydalanabileceğini ve ücretsiz oyunlar yayınlayabileceği anlamına geliyor. Charla bağımsız oyunların diğer Xbox oyunlarına açık olan Gamerscore, Smart Glass, Kinect gibi desteklerden faydalanabileceğini de sözlerine ekledi.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER