Manşetler

Xbox One yaz güncellemesi büyük yeniliklerle dağıtıma çıktı

Microsoft geçtiğimiz haftasonuna doğru Xbox One için önemli bir güncelleme çıkardı. Yaz güncellemesi olarak da nitelendirilen bu güncelleme ABD ve İngiltere’dekiler için Microsoft’un dijital asistanı Cortana’nın da aralarında bulunduğu birtakım özellikleri getirdi.

Cortana, Windows 10’daki versiyona görünüş ve kullanım hissi bakımından benzeyecek şekilde tasarlandı ve birçok sorgu da benzer şekilde çalışıyor. Kullanıcılar Cortana’yı kullanarak Kinect veya bir başlık üzerinden partiler oluşturabiliyor, arkadaşların neler oynadığını görebiliyor veya medya kontrollerini gerçekleştirebiliyor. Cortana eski Xbox sesli komutlarının yerini alıyor, sadece “Hey Cortana” diye seslenmek yeterli oluyor. Ancak Microsoft, Xbox sesli komutlarını, Cortana’yı devre dışı bırakanlar için tutmaya devam ediyor.

Xbox oyuncuları yaz güncellemesiyle arka planda müzik çalma özelliğinin gelmesinden memnun olacaklardır. Pandora, arka planda müzik çalma desteğini sunan ilk uygulamalardan bir tanesi oluyor. Kullanıcılar bir yandan favori şarkılarını dinlerken bir yandan da oyun oynamayı sürdürebiliyor. Ses seviyesini değiştirmek veya müziği duraklatmak için Xbox’ın kontrol panelini açıp buradan hızlı kontrollere erişmek gerekiyor.

Microsoft Xbox ve Windows mağazalarını bu güncellemeyle birlikte birleştiriyor. Böylelikle Windows 10 uygulamalarına Xbox üzerinden de erişmek mümkün hâle geliyor. Henüz erken safhada olduğu için pek fazla uygulama bulmak mümkün olmayabilir, ancak Microsoft ilerleyen aylarda daha fazla geliştiriciye Xbox dünyasını açacaktır. Bu arada Microsoft’un Xbox Play Anywhere girişimi de bu yeni güncellemeyle birlikte faaliyete geçiyor. Bu sayede PC için aldığınız bazı oyunların Xbox versiyonlarına da ek bir ücret ödemeden sahip olacaksınız.

Bir başka önemli yenilik de bölge bağlılığının ortadan kaldırılması. Artık konumunuzdan bağımsız şekilde istediğiniz dili seçebilirsiniz. Böylelikle bir başka ülkeye göç ettiğinizde dilinizi korumanıza rağmen yeni konumunuzu ayarlayabilirsiniz. Bu, Xbox oyuncularının uzun zamandır beklediği özelliklerden bir tanesiydi. Aynı zamanda Microsoft oyun koleksiyonu görünümünü de güncelledi. Böylelikle kullanıcılar “indirilmeye hazır” bölümüne hızlı şekilde erişebilecekler, oyunlarını görmek için yatayda kaydırma yapmalarına gerek kalmayacak.

Windows 10 tarafına baktığımızda, Microsoft’un Xbox uygulamasını Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi için hazır hâle getirdiğini görüyoruz. Söz konusu güncelleme 2 Ağustosta yayınlanacak. Tüm popüler Windows 10 PC oyunları Xbox Live’da görünecek, böylelikle arkadaşlarınızın PC’de neler oynadığını görebilecek, onlarla Xbox Live partiler üzerinden sohbet edebileceksiniz. Ayrıca onların PC oyun kliplerini de görme ve paylaşma şansına sahip olacaksınız. Bunlara ek olarak, oyuncular Windows 10 Yıldönümü Güncellemesinin çıkışıyla birlikte 60fps oyun klipleri de kaydetme şansına sahip olacaklar.

Microsoft Xbox One yaz güncellemesi tüm oyun konsollarına gelmeye başladı. Bu arada yarın itibarıyla Xbox One S konsol da yurt dışında satışa sunuluyor. Windows 10 Yıldönümü güncellemesi de 2 Ağustos itibarıyla PC’lere, ücretsiz olarak sunulacak.

İLGİLİ HABERLER