Teknoloji

Xbox One X: Project Scorpio Edition ön siparişe çıktı, Türkiye fiyatı belli oldu

xbox one xMicrosoft geçtiğimiz haziran ayında duyurusunu gerçekleştirdiği yeni oyun konsolu Xbox One X’in özel bir versiyonunu ön siparişe sundu. 7 Kasım tarihinden itibaren piyasaya sunulacak olan bu özel konsolun Türkiye satış fiyatı da epey dudak uçuklatıcı cinsten gibi görünüyor.

Xbox One X’in güçlü bir donanımı var. Sekiz çekirdekli özelleştirilmiş Scorpio motoru, sıvı tabanlı soğutma sistemi gibi bir donanım, aynı zamanda saniyede 60 kare hızında 4K görüntü desteği mevcut. Bu arada Ultra HD Blu-ray oynatıcısını da içerdiğini belirtmeden geçmeyelim.

Xbox One S’e göre güç anlamında büyük bir aşama kaydediyor olsa da, yeni konsol ondan çok daha küçük boyutlarda geliyor. Aynı Xbox oyununu farklı konsollarda oynamak mümkün, ancak Xbox One X en hızlı ve etkileyici grafik deneyimini vadediyor.

Xbox One X’in tasarım aşamasındayken sahip olduğu kod adına bir selam niteliğini taşıyan Project Scorpio Edition yeşil renkli bir “Project Scorpio” yazısı dikkat çekiyor. Ayrıca konsolun orijinal One X’ten farklı bir yüzey kaplaması bulunuyor.

Xbox One X: Project Scorpio Edition fiyatı nedir?

Xbox One X’in Project Scorpio versiyonunun Türkiye satış fiyatı 2899 TL olarak belirlendi. Konsol ABD’de 499 dolar, İngiltere’de ise 449 pound fiyat etiketiyle satılacak. Yurt dışında konsol için ön siparişler açıldı. Xbox’ın Türkçe sitesinde de konsolun Türk lirası cinsinden satış fiyatı ve ön sipariş bağlantısı veriliyor. Ancak bu bağlantı yurt dışından sipariş kanallarına açılıyor.

Her ne olursa olsun, Xbox One X’in 7 Kasım tarihinden itibaren perakende mağazalarında yer almasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER