Teknoloji

Xbox One kutusunda kulaklık seti olmayacak

Microsoft Ars Technica’ya gönderdiği açıklamayla Xbox One sahiplerinin Xbox Live üzerinden iletişim kurarken faydalanacağı kulaklık setinin Xbox One ile birlikte satılmayacağını duyurdu. Bu durum arkadaşları, ailesi veya oyun arkadaşlarıyla daha samimi bir iletişim kurmak isteyen Xbox One sahiplerinin kulaklık seti için ayrıca para ödemesi gerektiği anlamına geliyor.

xbox-one-kulaklik-260613

Microsoft’un Xbox One kutusuna kulaklık setini yerleştirmemesinin nedeni olarak konsolla beraber satılan Kinect’te yerleşik mikrofon bulunması gösteriliyor. Dolayısıyla Microsoft’un bu kararı toptan bir kayıp olarak nitelendirilmiyor. Ars Technica’ya gönderdiği açıklamada Kinect’te yerleşik mikrofon bulunmasının altını çizen Microsoft, bu mikrofonun Skype ve oyunların içinde kullanılabileceğini belirtti. Kulaklık seti isteyenler için Xbox Wire’da çeşitli seçeneklerin bulunacağı da Microsoft tarafından doğrulandı.

Microsoft’un oyun konsolu pazarındaki en büyük rakibi Sony, PlayStation 4 ile birlikte mono bir kulaklık setini de kullanıcılara ulaştıracağını daha önceden açıklamıştı. Ancak Microsoft’un varsayılan olarak sunduğu kamera da Sony tarafından hazırlanan baz PS4 kutusunun içinde yer almayacak.

İlgili >> Ars Technica

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER