Teknoloji

Yeni Xbox One güncellemesi kullanıcı deneyimini geliştirecek özelliklerle geliyor

xbox one guncellemesi

Microsoft’un Xbox One için 2016’da yayınlayacağı ilk güncelleme, hem önemli bir özelliği geri getirecek hem de yeni ek özellikler sunacak. Pek çok Xbox kullanıcısı, bir Parti sohbetine katılmadan önce içeride kimlerin olduğunu görememekten şikayet ediyordu. Microsoft, yeni güncellemeyle bu sorunu ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. İlk olarak ön izleme üyelerine dağıtılmaya başlanan yeni Xbox One güncellemesi, önümüzdeki haftalarda tüm Xbox One sahipleriyle buluşacak.

Parti sohbeti detaylarının geri getirilmesine ek olarak, Microsoft oyunculara yeni bir Gamerscore puan tablosu seçeneği sunacak. Söz konusu puan tablosu, oyunculara Gamerscore puanlarını Xbox Live arkadaşlarının puanlarıyla karşılaştırma imkanını verecek. Son 30 günlük dönem içinde kimin en yüksek Gamerscore puanını topladığı da ön plana çıkarılacak. Gamerscore puanını yakından takip edenler için söz konusu eklentinin fazlasıyla işlevsel olacağı rahatlıkla söylenebilir.

xbox one guncellemesi

Microsoft, Xbox One kontrol panelinin ana ekranının ve iğnelenmiş bölümlerinde de bazı iyileştirmeler yapacak. Bireysel pin’leri tekrar düzenleme imkanını sunacak olan şirket, iğnelenmiş unsurlara çevrim dışıyken erişmeyi de mümkün kılacak. Böylelikle Xbox Live’da yaşanan problemlerde kullanıcıların duyduğu rahatsızlığın dozunun biraz olsun azalması muhtemel gözüküyor.

Yeni Xbox One güncellemesi ile gelen diğer yenilikler ise biraz daha küçük ölçekli. Tıpkı Windows 10’daki Xbox uygulamasında olduğu gibi, görüntülenecek yeni bir unsur ortaya çıktığında etkinlik akışı kullanıcıları hemen durumdan haberdar edecek. Oyun merkezlerinde kimlerin Twitch üzerinden yayın yaptığı daha kolay biçimde görülebilecek. Buna ek olarak, yüklemeye hazır listesinden oyun saklamak da mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER