Manşetler

Xbox One’ın daha ince ve küçük versiyonu yolda

xbox one

xbox oneMicrosoft’un E3’te iki yeni Xbox TV izleme cihazı tanıtmayı planladığı söylenirken, aynı zamanda daha ince ve küçük boyutlu bir Xbox One cihazına yönelik beklentiler de ortalıkta dolaşmaya başladı.

Yeni Xbox One kablosuz yongasına dair referanslara geçen ay rastlanmıştı. Şimdi de Kotaku sitesi Microsoft’un daha ucuz ve küçük boyutlu bir One’ı bu yılın ilerleyen zamanlarında çıkaracağını yazdı. Güncellenen Xbox One’ın 2 TB gibi daha geniş kapasiteli bir sabit disk sürücüsü barındıracağı söyleniyor. Microsoft’un Xbox planlarıyla yakından ilgili kaynakların söylediğine göre, yenilenen konsol mevcut modelden yüzde 40 daha küçük olacak ve 4K video desteğini de sahip olacak gibi görünüyor.

Ayrıca Microsoft’un gelecek yıl Xbox One için daha geniş kapsamlı bir güncelleme planladığı da söyleniyor. Scorpio kod adıyla anılan bu güncelleme, Kotaku’nun iddia ettiğine göre daha güçlü bir GPU’nun varlığı sayesinde 4K oyun desteğine sahip olacak, böylelikle Oculus Rift’i de teknik olarak destekleyecek yeterliliğe ulaşacak. Microsoft’un Oculus ile iş ortaklığı arayışında olduğu söyleniyor, ancak henüz bu konuyla ilgili fazla detay bulunmuyor. Dolayısıyla yeni One’da Oculus Rift’e yönelik yerel desteğin bulunup bulunmayacağı şu an için bilinmiyor.

Microsoft’un yeni konsolları “Project Helix” olarak tanımlanan, Xbox ve Windows 10 oyun deneyimlerinin yakınsamasını amaçlayan bir projenin parçası olarak değerlendirilebilir. Microsoft’un bu projesine yönelik planlarını daha detaylı şekilde gelecek ayki E3 oyun fuarında açıklaması, ayrıca daha küçük One konsolunu da burada tanıtması bekleniyor. Söz konusu Microsoft E3 etkinliği 13 Haziran tarihinde Türkiye saatiyle akşam saat 19:30’da başlayacak. Detayları Teknoblog’da bulacaksınız.
İLGİLİ HABERLER