EğlenceTeknoloji

Xbox Games Pass for PC aboneliğinde fiyat artışı

Xbox Games Pass for PC aboneliğinde fiyat artışı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Xbox Series X ve Xbox Series S ile ilgili gelecek nesil konsol duyurularının ardından Xbox Game Pass for PC ile ilgili bir duyuru da yaptı. Bu servisin aylık fiyatının 17 Eylül tarihinden itibaren 4.99 dolardan 9.99 dolara yükseleceğini açıkladı.

Tanıtım fiyatı ile servisten yararlanan aboneler gelecek ödemelerinde de aynı fiyattan yararlanacak. Yani eğer 17 Eylül’den önce abone olduysanız, Microsoft sizin aboneliğiniz için fiyatta herhangi bir değişiklik yapmayacak.

Bir abonelik servisi için fiyat artışının çok memnun edici olduğunu söyleyemeyiz. Ancak yükselen fiyatına rağmen Xbox Game Pass for PC bünyesinde birçok güzel oyunu barındırmayı sürdürüyor. Servis açıldığı günden bu yana Microsoft tarafından geliştirilmiş herhangi bir oyuna ücretsiz erişim sunuyor. Aynı zamanda Bethesda, Sega ve Deep Silver gibi yayıncılardan üçüncü taraf oyunlara da erişim imkanı sunuluyor. Daha önce hiçbir zaman almayacağınız oyunları deneme imkanı buluyorsunuz.

Bu arada yıl sonuna kadar Xbox Game Pass PC’ye EA Play de aboneliğin bir parçası olarak eklenecek. Böylelikle Electronic Arts tarafından yayınlanan Battlefield V, Mass Effect, The Sims 4 ve FIFA 21 gibi yeni oyunlar için 10 saatlik deneme sürümü gibi erişimler de sunulacak.

Eğer hem Xbox One hem de oyun PC’si sahibiyseniz, Xbox Game Pass Ultimate aboneliğini düşünebilirsiniz. Bu paket Xbox One için 200’ün üzerinde oyuna erişim imkanı da sunuyor. Xbox Live Gold sahibi de oluyorsunuz, bu sayede Xbox One’daki online oyun veya parti sohbetleri gibi servislerden de yararlanabiliyorsunuz. Android cihaz sahipleri Microsoft’un bulut oyun servisi xCloud’a da erişebilecekler.

Windows 10’da 100’ün üzerinde yüksek kaliteli bilgisayar oyununa sınırsız erişim sunan Xbox Game Pass PC aboneliğine katılanlar için Türkiye’de ilk ay 5,90 TL’lik ödeme alınıyor. Ardından sınırlı süreli fiyat olarak ayda 14,99 TL ödeniyor. 17 Eylül’den sonraki fiyat artışının Türkiye’yi de etkilemesi muhtemel, ancak Microsoft TL cinsinden yeni fiyatı henüz duyurmadı.

İLGİLİ HABERLER