Eğlence

Xbox Game Pass Türkiye’de kullanıma açılıyor

xbox game passMicrosoft Gamescom 2017’de Xbox Game Pass servisini aralarında Türkiye’nin de bulunduğu sekiz yeni ülkeye getireceğini açıkladı. Ayrıca servise yedi yeni oyun da ekleniyor.

Xbox Game Pass’i Microsoft’un kullanıcılara oyun kütüphanelerini genişletme, farklılaştırma ve yeni deneyimleri keşfetme yolunda daha fazla seçenek sunma yönündeki taahhüdün bir parçası olarak nitelendiren Xbox pazarlama direktörü Parimal Deshpande, Xbox Game Pass’e her ay yeni oyunların eklendiğini, böylelikle kullanıcıların her zaman oynayacak yeni bir şeyler bulduklarını söyledi.

Microsoft’un Sony’nin PlayStation Now servisine bir cevabı niteliğini taşıyan Xbox Game Pass, 1 Haziranda 31 farklı ülkede faaliyete geçmişti. Servisin 9.99 dolarlık yurt dışı abonelik ücreti bulunuyor. 100’ün üzerinde Xbox One ve geriye dönük uyumluluğa sahip Xbox 360 oyunu oynanabiliyor.

Oyunların konsolda oynanabilmesi için öncelikle tamamen indirilmesi gerekiyor. Microsoft, her ay eklediği yeni oyunlarla çeşitliliği artırıyor.

29 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında Microsoft’un Game Pass kütüphanesine ReCore Definitive Edition, Metro: Last Light Redux, Fable II, Garou: Mark of the Wolves, 10 Second Ninja X,Hue ve The Bridge oyunlarını eklemesi bekleniyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bu servis Türkiye’ye de geliyor. 1 Eylülden itibaren ülkemizin yanı sıra Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Güney Afrika, İsrail, Suudi Arabistan gibi ülkelerde de Microsoft’un oyun servisi kullanıma açılıyor.

İLGİLİ HABERLER