EğlenceManşetler

Xbox Game Pass Core bugün 36 oyunla çıkıyor

xbox game pass core

Microsoft, perşembe günü itibarıyla Xbox Live Gold’un yerini alacak olan Xbox Game Pass Core servisini hayata geçiriyor. İlk duyurusu temmuz ayında yapılan bu hizmet, başlangıç olarak 36 oyunu bünyesinde barındıracak.

Microsoft, bu yeni abonelik sistemi ile 25’ten fazla oyun sunacağını taahhüt etmişti. Şirket şimdi ise bu sayının 36’ya çıktığını duyurdu. Liste içinde Fallout 4, Hellblade: Senua’s Sacrifice ve Vampire Survivors gibi popüler oyunlar da yer alıyor. Abonelik sistemi yılda iki ila üç kez güncellenecek ve böylece oyun kütüphanesi taze tutulacak.

Xbox Game Pass Core fiyatlandırması ve eski üyeler

Xbox Game Pass Core, yarın, 14 Eylül’de kullanıma sunulacak ve mevcut Xbox Live Gold üyeleri otomatik olarak yeni abonelik sistemine geçirilecek. Aylık ücret 79,99 TL olarak belirlendi. Yurt dışında yıllık ücret ise $59.99 olacak, ancak Türkiye’de böyle bir seçenek görmüyoruz. Eski Games with Gold avantajları, yeni gelen 36 oyunla değiştiriliyor.

Bu yeni abonelik sistemi, çevrimiçi çok oyunculu oyunlara erişim imkanı da sunuyor. Ancak unutulmamalı ki, aylık 79,99 TL’lik fiyata sahip normal Xbox Game Pass aboneliği bu erişimi sunmuyor. Çevrimiçi çok oyunculu ve Game Pass avantajları için Xbox Game Pass Ultimate aboneliği gerekiyor.

Microsoft, Xbox Game Pass Core’un kullanıma sunulmasından aylar önce genel Xbox Game Pass aylık fiyatlarında artışa gitmişti. Xbox Game Pass Ultimate fiyatı, aylık 120 TL’ye çıktı. Temel Xbox Game Pass for Console ve PC Game Pass fiyatları ise Türkiye’de aylık 79 TL’ye yükseldi. Ayrıca, Xbox Game Pass Friends & Family planı Ağustos ayında sonlandırıldı.

İşte bugün çıkacak olan 36 oyun

Oyun listesi Among Us, Astroneer, Celeste, Dead Cells, Descenders, Dishonored 2, Doom Eternal Standard Edition, Fable Anniversary, Fallout 4, Fallout 76, Firewatch, Forza Horizon 4 Standard Edition, Gang Beasts, Gears 5 Game of the Year Edition, Golf With Your Friends, Grounded, Halo 5: Guardians, Halo Wars 2, Hellblade: Senua’s Sacrifice, Human: Fall Flat, Inside, Limbo, Ori and the Will of the Wisps, Overcooked! 2, Payday 2: Crimewave Edition, PowerWash Simulator, Psychonauts 2, Slay the Spire, Spiritfarer: Farewell Edition, Stardew Valley, State of Decay 2: Juggernaut Edition, Superliminal, The Elder Scrolls Online, Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, Unpacking ve Vampire Survivors gibi oyunları içeriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER