Eğlence

Xbox Game Pass ayrıcalıklarını aile bireyleri yanında arkadaşlarla paylaşmak mümkün olabilir

microsoft xbox games showcase 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un yakında çıkışı beklenen Xbox Game Pass aile aboneliği ile ilgili olarak ortaya çıkan bir sızıntı, bir aboneliği arkadaşlarınızla da paylaşabileceğinizi gösteriyor. Microsoft, Xbox Game Pass aile planını bu ayın başlarında İrlanda ve Kolombiya’da test etmeye başlamıştı. Geride kalan hafta sonu, Twitter’dan bilgi sızdıran Aggiornamenti Lumia, “Game Pass Friends & Family” markasını tespit etti ve bunu paylaştı.

Bu sızıntı, Microsoft’un Xbox Game Pass Ultimate abonelerinin avantajlarını, yalnızca birinci derecedeki aile üyeleriyle paylaşmalarını kısıtlamayı düşünmediği anlamına gelebilir. Mevcut önizleme, Xbox Game Pass Ultimate abonelerinin, abonelik avantajlarını en fazla dört kişiyle paylaşmalarını içeriyor. İrlanda’daki kullanıcılar ayda 21,99 € (normal üyeliğin fiyatı olan aylık 12,99 € yerine) ödeyerek bu ek olanaklardan yararlanabiliyor. Microsoft şu anda test planında bir aile kısıtlamasından bahsetmiyor, sadece kullanıcıların aynı ülkede olmaları gerekiyor.

Microsoft şu anda ayda 29,99 TL doları karşılığında Konsol Game Pass veya Bilgisayar Game Pass planlarını sunuyor. Bunların hiçbiri çevrimiçi çok oyunculu yetenekleri içermiyor, ancak 44,99 TL karşılığında Game Pass Ultimate’a yükseltebilirsiniz. Böylelikle konsol, PC, EA Play erişimi ve çevrimiçi çok oyunculu için Game Pass’in kilidini açılıyor.

Geniş çapta kullanıma sunulmasını beklediğimiz yeni plan büyük olasılıkla Xbox Game Pass Friends & Family olarak adlandırılacak. Bu yeni aile planı, diğer dört arkadaş veya aile üyesi için aynı Xbox Game Pass Ultimate avantajlarını içerecek. Buna Xbox Cloud Gaming, Xbox Live ve hatta oyunların PC Game Pass sürümlerine erişim dahildir.

İLGİLİ HABERLER