Eğlence

Türkiye’de zaten olmayan Xbox Game Pass’in Aile ve Arkadaşlar paketi kaldırılıyor

xbox game pass

Bilindiği gibi, Xbox Game Pass, Microsoft tarafından sunulan ve abonelerine kütüphanesindeki geniş oyun yelpazesine sınırsız erişim imkanı sağlayan bir hizmet. Ne var ki, Microsoft’un özellikle grup kullanıcılarına yönelik olarak tasarladığı Aile ve Arkadaşlar Planı’nın ağustos ayında sonlanacağı bildirildi.

Xbox Game Pass’in Aile ve Arkadaşlar Planı, bir ana abonenin dört yakınını daha sisteme dahil ederek faydaları paylaşmasına imkan tanıyordu. Bu plan, aralarında İrlanda, Kolombiya, Yeni Zelanda, İsveç, İsrail, Şili, Macaristan ve Güney Afrika’nın da bulunduğu sekiz ülkede aktifti. Türkiye ise listede yer almıyordu.

Ancak bu hizmetin gelecekte yeniden başlatılıp başlatılmayacağı ya da farklı bir formatla mı sunulacağı hala belirsizliğini koruyor. Bu konuda Microsoft, Xbox Game Pass Aile ve Arkadaşlar Planı’nın süresiz olarak sonlandırıldığını, yeni kayıtların ve mevcut planlara yeni üye eklemelerin 17 Temmuz’dan itibaren kabul edilmeyeceğini belirtti.

Microsoft bu süreçte, deneyimlerinden ve öğrendiklerinden yola çıkarak yeni Game Pass tekliflerini şekillendireceklerini ve bunları gelecekte daha fazla oyuncuya sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Xbox Game Pass’in yeniden şekillenmesi: Fiyatlarda artış

Bu planın durdurulmasının ardından Microsoft, abonelik fiyatlarına zam yapmış gibi görünüyor. Yurt dışında Xbox Game Pass Ultimate ayda 14.99 dolardan 16.99 dolara çıkarken, temel Xbox Game Pass for Console fiyatı da ayda 9.99 dolardan 10.99 dolara yükseldi. Ancak, Microsoft’un PC Game Pass fiyatında herhangi bir değişiklik yapmadığı belirtildi.

Türkiye fiyatları, daha önce Microsoft tarafından duyurulduğu gibi zamlandı. Servise Türkiye’de çok uzun bir süre boyunca konsol ve bilgisayar için aylık 29,99 TL‘ye abone olmak mümkündü. Servisin her şeye sahip Ultimate paketi ise konsol ve bilgisayar için aylık 44,99 TL‘ye satın alınabiliyordu. Şimdi PC ve konsol için Game Pass ücreti 29,99 TL’den 79,99 TL‘ye, Ultimate ücreti ise 44,99 TL’den 120,99 TL‘ye çıkıtı. PC Game Pass için yurt dışında bir artış yapılmasa da, Türkiye’de ücret 79,99 TL oldu.

Bu gelişmeler, Microsoft’un Xbox Game Pass’ten daha fazla gelir elde etme ve bunun için tüketicileri daha çok bireysel aboneliklere yönlendirme planının bir parçası olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER