Eğlence

Xbox Game Pass 25 milyon aboneye ulaştı

microsoft xbox game pass
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Xbox Game Pass servisinin abone sayısı 25 milyona ulaştı. Yazılım devi geçtiğimiz ocak ayında servisin 18 milyon abonesi olduğunu duyurmuştu. “Oyunların Netflix’i” olarak anılan Xbox Game Pass’i iyileştirmek için sürekli çalışan Microsoft, bu çabasının karşılığını alıyor gibi görünüyor.

Xbox Game Pass’in abone sayısındaki artışın servisteki oyun sayısının artışıyla paralel olduğunu söylemek gerekiyor. Microsoft, 2021’de servise Bethesda’nın ikonik oyunlarının da aralarında bulunduğu 20 oyunu eklemişti. Bu oyunlar arasında Dishonored, Doom, The Elder Scrolls, Fallout ve Wolfenstein da yer alıyor.

Microsoft bu önemli başarıyı Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolar karşılığında satın alacağını ilan ettiği duyuruda paylaştı. Yeni dönemde Xbox Gaming CEO’su unvanıyla görev yapacak olan Phil Spencer, Activision Blizzard’ın oyunlarının da Xbox ve PC Gaming Pass’e ekleneceğini açıkladı. Hangi oyunların bu grupta olduğu konusunda bilgi verilmese de, Microsoft’un önünde geniş bir yelpaze olduğunu söylemek gerekiyor. Warcraft, Call of Duty, Diablo ve Candy Crush gibi popüler oyunlar listede yer alıyor.

Microsoft geçtiğimiz yıl Xbox Game Pass’e NBA 2K21, Madden NFL 21, NHL 21 gibi oyunları ekleyerek spor severlerin de gönlünü kazanmıştı. Outriders ve Flight Simulator’ın da eklendiği serviste Age of Empires IV, Forza Horizon 5 ve Halo Infinite gibi oyunlar da ilk günden itibaren oynanabiliyor.

Xbox Game Pass servisinin kapsama alanını genişletmek için de çalışmalar devam ediyor. Xbox Cloud Gaming’in web versiyonu geçtiğimiz yaz iOS ve PC’de kullanıcılara açılmıştı. Microsoft kasım ayında da servisin Xbox konsollara dağıtımına başlamıştı. Bu sayede Flight Simulator gibi yeni oyunları eski konsollarda da oynamak mümkün hâle gelmişti.

İLGİLİ HABERLER