Teknoloji

X sosyal medya platformu resmi kimlikle doğrulama imkanı sunuyor

twitter x kimlik doğrulama

X (eski adıyla Twitter), yeni doğrulama politikası kapsamında kullanıcıların hükümet tarafından verilmiş kimliklerle hesaplarını doğrulamasına imkan tanıyacak. Bu özellik, platformda sahte hesapların önüne geçilmesi ve kullanıcı güvenliğinin artırılmasını hedefliyor.

X, bu yeni özelliği uygulamak için İsrail merkezli doğrulama şirketi AU10TIX ile iş birliği yapmaktadır. Tüm doğrulama bilgileri, kullanıcı kimlik fotoğrafları ve çıkarılan biyometrik veriler AU10TIX tarafından en fazla 30 gün saklanabilir.

X Premium aboneleri için sunulan yeni doğrulama süreci, “Bu hesap kimlikle doğrulanmıştır” ibaresini içerir. Ayrıca hesap değişikliklerinde daha fazla esneklik ve öncelikli destek de sunuluyor.

Eğer hesabın sahipliği değişirse, hesap ismi ya da amacı güncellenirse veya hesap aktif değilse, kullanıcılar yeniden kimlikle doğrulama işlemi yapabilirler.

X, platformunda güveni artırmak için kimlik doğrulamanın belirli özellikler için de kullanılabileceğini belirtti. Bu ekstra özellikler şu anda yalnızca bireysel kullanıcılar için geçerli olacak.

X, bu özelliği şu an için Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Alanı veya Birleşik Krallık’ta sunmuyor. Ancak bu bölgelerdeki kullanıcılar için yakın zamanda hizmete sunulacağını duyurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER