Manşetler

WWDC 2017 canlı yayın: Ne zaman, hangi cihazda, nasıl izlenir?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

wwdc 2017 canlı yayın

Apple’ın uzun zamandır beklenen WWDC 2017 etkinliği, Türkiye’nin içinde bulunduğu zaman dilimine göre, bu akşam saat 20.00’de düzenlenecek açılış konuşmasıyla başlıyor. Açılış konuşmasında Apple’ın iOS 11, macOS 10.13, watchOS 4 ve tvOS 11 ile ilgili en son yenilikleri aktarması bekleniyor. Her ne kadar etkinlik yazılım odaklı olsa da, donanım tarafında da yeni ürün beklentileri yok değil.

Özellikle mevcut 9.7 inç modelle aynı yüzey alanına sahip olan, ancak daha dar ekran çerçevesi sayesinde daha büyük bir ekrana yer verebilen 10.5 inç iPad Pro, yenilenmiş MacBook modelleri, Google Home ve Amazon Echo ile rekabet edecek Siri Hoparlör başlıca yeni ürün beklentileri arasında bulunuyor.

Apple son yıllarda yaptığı gibi bu yıl da açılış konuşmasını internet üzerinden canlı olarak yayınlanacak. Çeşitli cihazlardan WWDC 2017 etkinliği canlı yayın aracılığıyla izlenebilecek, ancak bunların şirketin canlı yayın için kullandığı HTTP Live Streaming (HLS) teknolojisiyle uyumlu olması gerekiyor.

Apple WWDC 2017 canlı yayın sayfası

WWDC 2017 canlı yayın ile uyumlu olan cihazlar

  • Mac (OS X 10.8.5 veya daha üst sürümde çalışan Safari 6.0.5 veya daha yeni sürüm)
  • iPad, iPhone, iPod touch (iOS 7.0 ya da daha yeni sürüm)
  • 4’üncü nesil Apple TV ya da 6.2 ya da daha üstü sürümle çalışan 2’nci veya 3’üncü nesil Apple TV
  • Windows PC (Windows 10 ile çalışan ve Microsoft Edge tarayıcısında)

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, etkinlik Türkiye saatiye 20.00’de başlayacak. Etkinlikten en son haberleri Teknoblog’da bulacaksınız.

WWDC 2017’ye saatler kala iOS 11 ile ilgili ilgi çekici bilgiler de ortaya çıkıyor. Apple’ın iPad’lerdeki Split View özelliğine sürükle-bırak işlevi getireceği ve geliştirilmiş dosya sistemini de destekleyeceğini düşündüğümüz bir Dosyalar uygulaması iOS 11 ile gelecek gibi görünüyor.

Daha fazlasını birkaç saat içinde başlayacak olan açılış konuşmasında görme fırsatı bulacağız.

İLGİLİ HABERLER