Teknoloji

Withings U-Scan ile evde idrar tahlili mümkün hâle geliyor

withings u-scan

Withings akıllı tartıları ve şık aktivite bileklikleriyle sağlık ve teknolojiyi buluşturan markalar arasında yer alıyor. Fransız şirket, CES 2023‘te tanıttığı yeni ürünüyle bu bağlantıyı biraz daha kuvvetlendiriyor. Withings U-Scan ile evde idrar tahlili yapmayı mümkün hâle getiriyor.

Withings’ten verilen bilgiye göre, U-Scan merkezsiz klinik çalışmaları destekleme yolu olarak geliştirildi. Taş şeklinde bir cihaz olan ve plastik askıyla klozete tutturulan U-Scan, ilk bakışta bir tuvalet parfümü gibi görünüyor. Üzerindeki sensörle idrarı algılayan U-Scan küçük bir pompayla bu idrarın küçük bir miktarını çekiyor. Ardından mikro akışkan bir sisteme pompalanan idrar örneği, burada kimyasal bir reaksiyona giriyor.

Mikro akışkan sistemde turnusol kağıdından şeritler bulunuyor. Kimyasal reaksiyonla bu şeritlerin rengi değişiyor ve değişen renkler U-Scan’in tarayıcısı tarafından okunuyor. Böylelikle idrarda belli maddelerin varlığı hızlı şekilde tespit edilebiliyor.

U-Scan’de kullanıcının ihtiyaç duyduğu testin yapılmasını sağlayan bir kartuş mevcut. Şimdiye kadar Avrupa’daki iki tıp merkeziyle birlikte çalışan Withings, böbrek ve safra kesesi taşları ile mesane kanserini keşfetmenin yollarını arıyor. U-Scan’in uzun vadede kanser belirteçlerini görüntüleme ve tıbbi çalışmaları destekleme amacıyla kullanılması hedefleniyor.

U-Scan’in son kullanıcıya sunumu ise daha farklı şekillerde gerçekleşecek. U-Scan Cycle Sync olarak adlandırılan kartuşla cihazı kadınların âdet döngüsü takibinde kullanmak mümkün olacak. Cycle Sync ile ekstra bir takvim uygulamasına ihtiyaç duymadan en doğru verilerle âdet döngüsü izlenebilecek. Yumurtlama dönemi, hidrasyon seviyesi ve besin değerleri de Cycle Sync ile takip edilebilecek.

Bir diğer seçenek ise U-Scan Nutri Balance. Nutri Balance, “sıvı alımı ve beslenme konusunda kapsamlı bir metabolik rehber” sunacak. Vücudun sıvı dengesini, besin seviyesini, yağ metabolizmasını ve C vitamini seviyesini idrar örneği üzerinden analiz edecek olan Nutri Balance, keton seviyesini ve idrardaki pH seviyesini de izlemeyi sağlayacak.

Withings U-Scan test sonuçlarını Wi-Fi ve Bluetooth üzerinden sunuculara aktaracak

Withings U-Scan ile yapılan test sonuçları Wi-Fi veya Bluetooth üzerinden sunuculara aktarılacak. Ardından kartuş yeni bir test kapsülüyle sıfırlanacak. U-Scan’in farklı kullanıcıları algılayacak kadar zeki olduğu da Withings tarafından belirtiliyor.

Withings U-Scan 2023’ün ikinci çeyreğinde Cycle Sync ve Nutri Balance kartuşlarıyla Avrupa’da satışa sunulacak. Bir kit, bir okuyucu ve bir kartuşun bulunduğu başlangıç kiti için 499.95 dolar ödemek gerekecek. Tek bir kartuşun bedeli ise 30 avro olacak. U-Scan’i üç ayda bir şarj etmek ve kartuşunu da değiştirmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER