Teknoloji

Withings Activité: İsviçreli tasarımlı saat görünümüne sahip egzersiz takipçisi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

withings-activite-240614

Egzersiz takip cihazlarının büyük bir kısmı tasarım itibarıyla bir spor salonunda veya koşu parkuruna ait oldukları izlenimi veriyor. Sadece egzersiz yaparken bu durum pek fazla sorun teşkil etmese de, önemli bir toplantı veya şık bir kokteyl davetine katılacak olanlar için oluşan görüntü pek hoş olmayabiliyor. Withings Activé bugüne kadar oluşan egzersiz takip cihazı imajını değiştiriyor ve kullanıcılara Rolex veya Hublot gibi markalarda görülen tasarımı sunuyor. Activé bu şık görünümünü ise Fransız tasarımcılar ve İsviçreli saat üreticlerinin işbirliğine borçlu.

withings-activite-2

Kadranında siyah ve gümüş olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunan paslanmaz çelik kullanılan Withings Activé, aynı zamanda dokunmatik ekran işlevi de gören kırılmaz bir safir cama sahip. Kullanıcılar bu ekrana dokunarak farklı modlar arasında geçiş yapabiliyor. Kutudan çıkan deri kayış ise istendiği takdirde plastik bir kayışla değiştirilebiliyor. Kadranda bulunan ana rakam seti kullanıcılara zamanı gösterirken, küçük bölüm egzersiz hedeflerinin takip edilmesini sağlıyor.

withings-activite-3

Dış görüntüsü öyle olmasa da, Activité hakiki bir egzersiz takip cihazı. Daha önce aralarında Wi-Fi destekli baskülünde olduğu pek çok ürüne imza atan Withings tarafından hazırlanan ürün adım sayma, yakılan kalorileri ve katedilen mesafeyi ölçme, uyku alışkanlılarını izleme gibi görevleri yerine getiriyor. Bu görevlerin yerine getirilmesinde aralarında ivmeölçerin de bulunduğu çeşitli sensörler kullanılıyor. Sahibinin uyanık olup olmadığını anlayacak kadar akıllı olan Withings Activité, gerektiğinde bir titreşim yoluyla sahibini uyandırabiliyor. İsviçre saatlerinin büyük kısmı gibi Bağlantılı Hareket zaman mekanizmasına sahip olan cihaz, en azından bir yıl için şarja ihtiyaç duymayan eski usül saat pilleriyle geliyor. iOS cihazlarla Bluetooth LE aracılığıyla bağlantı kuran Activité, Withings Health Mate uygulamasıyla birlikte çalışıyor. Kullanıcılar bu uygulamayla kişisel egzersiz planlarını oluşturabiliyor. 50 metreye kadar suya dayanıklı olan Withings Activité ile havuz keyfi yapmak da mümkün. Önümüzdeki sonbaharda satışa sunulacak cihazı satın almak için 390 dolar ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER