Teknoloji

Windows Terminal uygulamasına CRT monitörleri hatırlatan yenilik

windows terminal

Microsoft yeni Windows Terminal komut satırı uygulamasını geçen yıl yayınlamıştı. Şirket Windows 10’da yer alan bu uygulamayı o zamandan beri düzenli şekilde geliştirmeyi sürdürüyor. Gelecek hafta beklenen bir güncelemeyle birlikte eskiyi hatırlatacak CRT efektleri geliyor.

Eğer CRT monitörleri hatırlayacak kadar yaşlıysanız, bu efektler de hoşunuza gidecektir. Deney niteliğindeki bu özellik, dünya düz ekranlara ve LCD teknolojisine geçmeden önce epey aşina olduğumuz klasik tarama çizgilerini geri getiriyor.

Nostaljik yolculuğun yanı sıra, Microsoft Windows Terminal’e bazı yeni işlevler de ekliyor. Terminal sekmeleri arasında arama yaparak çeşitli komutlar arasından giriş veya çıkışları bulabilirsiniz. Sekmeyi yeniden boyutlandırma özelliği sayesinde görünüme daha fazla sekme ekleyebilirsiniz.

windows terminal

Ayrıca Microsoft, özelleştirilmiş tuş kombinasyonlarıyla bir profili özelleştirme imkanı ve tüm terminal profilleri için tek bir ayar uygulama gibi yenilikleri de getiriyor.

Yakın zamanda Windows Terminal uygulamasına gelen bir güncelleme ise bölünmüş görünüm desteğini getirmişti. Terminal içinde iki sekmeyi yan yana açarak birden fazla komut ekranı üzerinde çalışabilirsiniz.

Microsoft, çalışanları için haberdeki yenilikleri içeren bir test sürümünü çıkardı. 14 Ocak’ta da tüm kullanıcılara bu yeniliklerin sunulması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER