Teknoloji

Windows Template Studio ile herkes Windows 10 uygulaması tasarlayabilir

windows template studioMicrosoft uygulama geliştiricilerinin ve hevesli kişilerin kolaylıkla Windows 10 için uygulamalar oluşturmalarına yardımcı olmak istiyor. Bu nedenle Windows Template Studio adını taşıyan bir aracı kullanıma sunuyor.

Sihirbaz tabanlı bir sistem olan bu araç sayesinde, az zahmet ve hiçbir kodlama bilgisine ihtiyaç duymadan Evrensel Windows Platformu uygulamalarını tasarlamak ve çalışır duruma getirmek mümkün oluyor. Evrensel Windows Platformu ya da evrensel uygulamalar Windows ile çalışan PC, telefon veya Xbox oyun konsolu gibi geniş yelpazedeki cihazlarla uyumlu uygulamalara verilen tabir.

Bu yeni ürün, Windows App Studio adını taşıyan daha önceki uygulama oluşturma aracının temelleri üstüne inşa ediliyor. Ne var ki, yeni Template Studio aracı web’de bulunmuyor, bunun yerine Microsoft’un Visual Studio program geliştirme paketinin bir eklentisi olarak sunuluyor.

Template Studio’nun uygulama geliştirme süreci dört adımı içeriyor. Öncelikle bir proje türü ve çerçeve seçmek gerekiyor. Sonra da ayarlar sayfası ve haritalar gibi uygulama sayfalarını seçebilirsiniz. Son olarak da arka plan görevlerini ve canlı kutucukları ekleyebilirsiniz.

Böylelikle temel seviyede bir evrensel uygulamayı çok kolay şekilde oluşturmak mümkün olacaktır. Ayrıca Microsoft bu aracı açık kaynak projesi hâline getiriyor, böylelikle geliştiriciler özelleştirme imkanına kavuşuyor, ayrıca başkalarının kullanması için kendi uygulama sayfa şablonlarını ve benzeri içerikleri ekleyebiliyor. Template Studio bu şekilde daha güçlü bir araç hâline gelecektir.

 

Bu ayın başlarında duyurulan Windows 10 S, sadece Windows Mağaza’da bulunan uygulamaların yüklenip kullanılmasına izin veriyor. Microsoft bu yeni araç ile Windows 10 S kullanıcılarına hitap eden uygulama sayısını artırmak istiyor.

İLGİLİ HABERLER