Manşetler

Windows şefi Steven Sinofksy Microsoft’tan ayrıldı

Microsoft’un yönetim katında önemli bir değişiklik meydana geldi, Windows şefi Steven Sinofsky’nin görevinden ayrılacağı duyuruldu. O’nun ayrılmasıyla birlikte Julie Larson-Green donanım mühendisliği ve tüm Windows yazılımlarından sorumlu hâle geldi. Son olarak Tami Reller da mevcutta bulundurduğu mali işler üst yöneticisi ve pazarlama işleri üst yöneticisi sıfatlarına ek olarak Windows’un ticari işlerini üstlenecek. Microsoft CEO’su Steve Ballmer çalışanlarına gönderdiği mesaj ile bu değişiklikleri duyurdu, bunların hemen devreye gireceğini de belirtti.

Steven Sinofsky Microsoft’ta 1989 yılında yazılım geliştirme mühendisi olarak katılmış, Bill Gates’e teknik danışman sıfatıyla da görev yapmıştı. Microsoft’tan ayrılmadan önceyse Windows ve Windows Live’ın yönetimlerini üstleniyordu. Ayrıca yeni çıkarılan Surface ürününün yönetimi de kendisindeydi. Sinofsky, Microsoft’ta geçirdiği yıllar boyunca gördüğü iyilikleri saymasının imkansız olduğunu, bu mükemmel şirkette birlikte çalışma şansı elde ettiği herkesin profesyonelliği ve cömertliğine saygı duyduğunu kaydetti. Steve Ballmer da Sinofsky’nin yıllar boyu şirkete katkısı bulunan çalışmalarından dolayı minnettar olduğunu belirtti.

Larson-Green aralarında Internet Explorer ve Microsoft Office’in de bulunduğu çeşitli Microsoft ürünlerinin geliştirilmesinde çalıştı. Windows 7 ve Windows 8 için kullanıcı arayüzü tasarımları, program yönetimi ve araştırma gibi konulardan Larson-Green sorumluydu. Tami Reller ise 2007 yılında liderlik ettiği Microsoft Dynamics departmanından gelip Windows için çalışmaya başlamıştı.

İlgili >> Microsoft

İLGİLİ HABERLER