Teknoloji

Windows Phone yol haritası Tango ve Apollo’nun ne zaman geleceğinin ipuçlarını veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İnternete sızan bir Windows Phone yol haritası önümüzdeki dönemde çıkacak cihazlar için kabaca bir fikir veriyor. Ekim 2011’de son olarak güncellenen yol haritasına göre Windows Phone’un düşük profilli cihazlara girmesini sağlayacak Tango sürümüyle çalışan cihazlar 2012’nin ikinci çeyreğinde çıkacak.

Haritanın son güncellenme tarihinden bu yana geçen sürede değişen şeyler olmuş mudur, merak etmiyor değiliz. Ne de olsa şartların bir günde bile fazlasıyla değiştiği bir dünyada yaşıyoruz. Bu nedenle söz konusu yol haritasıan biraz şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Haritaya göre Windows Phone Apollo sürümü 2012’nin dördüncü çeyreğinde çıkacak. Apollo ile birlikte Windows Phone’a kurumsal kullanıcıları memnun edecek çeşitli işlevlerin gelmesi bekleniyor. Apollo’nun Windows Phone 8’i tanımlamak için kullanılan kod adı olduğuna da inanılıyor.

Yol haritası Windows Phone 8’in Windows Phone 7.5 Mango çıktıktan bir yıl sonra çıkacağını gösteriyor. Bu bir yıllık aralık mantıklı gibi görünüyor. Windows Phone 8 ile birlikte LTE ve NFC gibi bağlantı desteklerinin de Microsoft’un mobil telefon platformuna eklenmesi bekleniyor.

İlgili – WMPowerUser

İLGİLİ HABERLER