Teknoloji

Windows Phone akıllı telefon pazar payını artırmaya, Apple da zayıflamaya devam ediyor

Akıllı telefon işletim sistemi pazarında Windows Phone ve Android 2013’ü pazar paylarını artırarak kapatırken, Apple’ın mobil işletim sistemi iOS 2013’e kan kaybıyla veda etti. BlackBerry’nin pazar payındaki önemli düşüş de gözlerden kaçmadı.

nokia-lumia-1020-inceleme-00023

Kantar Worldpanel tarafından hazırlanan raporda Android’in 2013’ün son üç aylık döneminde tüm bölgelerde akıllı telefon işletim sistemi pazarının liderliğini sürdürdüğü görülüyor. Apple’ın mobil işletim sistemi iOS ikinci sırada yer alsa da, işletim sisteminin pazar payının neredeyse tüm bölgelerde düşmesi dikkat çekiyor. İtalya ve Latin Amerika’da Windows Phone’un Apple’ı geride bırakarak ikinci sıraya yerleşmesi raporun en ilginç sonuçları arasında yer alıyor.

Windows Phone’un yükselişi sadece Latin Amerika ve İtalya ile sınırlı kalmıyor. Mobil işletim sisteminin pazar payı Fransa’da yıllık bazda yüzde 6.4, Birleşik Krallık’ta ise yüzde 5.4 artış kaydetti. BlackBerry’nin mevcut pazar payının oldukça küçülmesi ise dönüşüm sürecindeki şirket için kötü bir haber olarak değerlendiriliyor.

İlgili >> WMPoweruser

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER