Teknoloji

Yeni Windows Outlook uygulaması Office test kullanıcılarına açıldı

windows outlook

Microsoft, Windows için Outlook uygulamasının yeni sürümünü bu hafta tüm Office test kullanıcılarının kullanımına sunuyor. Windows için yeni Outlook uygulaması ile birlikte masaüstü e-posta istemcisi web sürümüne daha çok benzeyecek. Microsoft aylardır bu yeni tasarım üzerinde çalışıyor ve başlangıçta bu yılın başlarında yarı herkese açık bir beta yayınlamıştı.

Outlook ekibinde grup ürün müdürü olarak görev yapan Margie Clinton, “O zamandan beri Beta Kanalında Office Insider’lardan daha tutarlı ve zengin özelliklere sahip bir deneyimin nasıl oluşturulacağı konusunda değerli geri bildirimler aldık.” diyor. “Mayıs ayından bu yana geri bildirimleri dinliyoruz ve ekibimiz yeni Windows için Outlook’u geliştirmek için özenle çalışıyor.”

Yeni Windows için Outlook uygulaması artık kişisel Outlook.com, Hotmail veya Windows Live e-posta hesapları için destek içeriyor. Bu daha erken betalarda eksik olan bir şeydi. Ayrıca Microsoft, daha fazla özelleştirilebilirlik için dinamik takvim sütun genişliklerinin yanı sıra arayüzü geliştirmek için basitleştirilmiş bir Şerit ekledi.

windows outlook

Office Insider test kullanıcıları, Current Channel önizlemesinde yeni uygulamaya erişebilecek ve Microsoft, önümüzdeki haftalarda aynı deneyimin Windows Mail uygulamasında bir geçişle Windows Insider test kullanıcılarına da sunulacağını söylüyor.

Windows için bu yeni Outlook, uygulamanın kullanıcı arayüzünü ve tasarımını iyileştirirken, mevcut e-posta istemcisinde hâlâ birçok özellik eksik görünüyor. Microsoft, aynı uygulama içinde birden fazla e-posta hesabını desteklemeye çalıştığını ve hatta Gmail, Yahoo ve iCloud gibi üçüncü taraf e-posta hesaplarını desteklediğini söylüyor. Klasör arama, web eklentileri desteği, yerel ICS desteği ve daha fazla görsel güncelleme ve kişiselleştirme seçeneğinin yanı sıra çevrimdışı destek de yolda görünüyor.

windows outlook

Microsoft, özellikler açısından mevcut muadiline ulaştığında, Windows için Outlook e-posta istemcisini bu güncellenmiş uygulamayla değiştirmeyi planlıyor. Bu değişim aylar hatta yıllar alabilir, ancak artık tüm Office test kullanıcıları Microsoft’un planlanan değişikliklerini önceden görme imkanına sahip olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER