Teknoloji

Windows kullanıcıları için iCloud Şifrelerini yönetme imkanı

apple icloud

iCloud Şifrelerinizi Windows ile senkronize ederseniz, Apple’ın yeni, özel iCloud Şifreleri uygulaması size çok ihtiyaç duyduğunuz bazı yetenekleri sağlayacaktır. Windows için iCloud 12.5 güncellemesiyle birlikte gelen uygulama, kayıtlı şifrelerinizi aramanıza, güncellemenize, yenilerini eklemenize ve artık istemediğiniz oturum açma bilgilerini silmenize olanak tanır.

Apple’ın destek belgeleri, yeni uygulamayı kullanarak iCloud Şifrelerinizi nasıl yöneteceğinizi açıklıyor. Söz konusu işlem nispeten basittir. Uygulamaya Başlat menüsünden erişebilir ve şifrelerinizde ihtiyacınız olan değişiklikleri yapabilirsiniz. Bu değişiklikler daha sonra Apple cihazlarınızla senkronize edilecektir.

Apple, bu yılın başlarında Windows’da iCloud Parolaları için bir miktar destek sağlamıştı. Ocak ayında gelmiş bir Windows için iCloud güncellemesi, iCloud Anahtar Zincirinizde bulunan şifreleri kullanmanıza ve Chrome’dan anahtar zincirinize yenilerini eklemenize olanak tanıyan bir Chrome uzantısı için destek getirmişti. Bu uzantının kullanıma sunulması çok zor oldu, ancak sonunda, bir şekilde çalışır biçimde kullanıcılar tarafından kullanılabilir hâle geldi. Hâlâ Windows için iCloud 12.5 sürümünün şifre yönetim sisteminin bir parçasıdır ve 12.5 güncellemesiyle birlikte uzantının Edge sürümü için de destek sağlar. Teorik olarak, Chrome uzantıları Edge ile çalışır, ancak Chrome web mağazasındaki yorumlar, bunun pek de doğru olmadığını gösteriyor. iCloud Parolaları için durum böyledir.

Bu güncelleme, Windows ve Mac arasında geçiş yapan (veya Windows ve iPhone kullanan) biriyseniz, parolalarınızı senkronize etmek için iCloud’u önemli ölçüde daha uygun bir araç hâline getirecektir. Kaydedilmiş şifrelerinizin listesini görebilmek ve bu listede arama yapabilmek, size tarayıcı uzantısından daha fazla esneklik sağlar. Ayrıca şifrelerinizi yönetebilmek, şifrenizde değişiklik yapmak istiyorsanız bir Apple cihazına geçiş yapmanız gerekmediği anlamına gelir. girişler. Yeni uygulama, özel bir şifre yöneticisi veya Mac’teki iCloud Anahtar Zinciri Erişimi kadar tam nitelikli ve özellikli olmasa da, Windows kullanıcılarının daha önce iCloud Şifreleri için sahip olduğu çok az veya sıfır seviyesindeki yönetim yeteneklerinden kesinlikle daha iyidir.

Windows için iCloud 12.5 güncellemesi şu anda mevcut durumda ve bunu Microsoft Store’a gidip güncellemeleri arayarak edinebilirsiniz. Windows cihazınızda iCloud Şifre senkronizasyonu ayarlanmadıysa, şifre yöneticisini kullanmadan önce iCloud Ayarları’nda bunu etkinleştirmeniz gerekir, ancak bu işlem de çok zor sayılmaz. Bunu yapmak için güvenlik kodunu almanız gereken, iOS 14 / macOS 11 veya sonraki bir sürümünü çalıştıran bir Apple cihazıyla birlikte iki faktörlü kimlik doğrulama kullanan bir Apple hesabı gerekiyor. Ayrıca Windows Hello’yu da kurmanız gerekir. Ancak bilgisayarınızda biyometrik kimlik doğrulama yöntemi yoksa endişelenmeyin, çünkü bir PIN de kullanabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER