Teknoloji

Windows 9 Threshold sızıntısı Başlat menüsünün geri döndüğünü gösteriyor

windows-9-threshold-150714

Microsoft’un yakın zamanda Başlat menüsünü Windows’a geri getirmesini bekleyenlerin gözünü en son Windows 9 Threshold sızıntısına çevirmesi gerekiyor. Microsoft’un yeni büyük işletim sistemi sürümünün özlenen Başlat menüsünü geri getireceğine dair söylentiler bir süredir etrafta dolaşırken, ortaya çıkan son sızıntıda Metro tarzı uygulamaların Başlat menüsünde nasıl yer alacağı net biçimde görülüyor.

Windows 9’da geleneksel Başlat menüsü için Windows 8’in renkli kareli tasarımından vazgeçileceği öne sürülürken, şirketin Mini Başlat menüsü olarak adlandırılan bir özellik üzerinde çalıştığı söyleniyor. Alışılagelmiş Windows Başlat menüsünü hatırlatan bu özellikte, Windows 8 ile ortaya çıkan Metro tarzı uygulamaların da yer alması bekleniyor. Neowin tarafından yayınlanan sızıntı da bu iddialarla uyumlu bir tasarımı ortaya koyuyor.

Windows 9’un farklı cihaz türlerine göre kişiselleştirilebilecek olması da iddialar arasında yer alıyor. Mobil cihazlarda varsayılan olarak kare bir tasarım sunacak olan işletim sisteminin, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlardaysa Mini Başlat menüsünü de barındıran klasik Windows tasarımına sahip olması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER