Teknoloji

Windows 9’un sızan ekran görüntüleri yeni Başlat menüsünü gösteriyor

windows-9-sizinti-220714-1

Microsoft geçtiğimiz aylarda Windows’un gelecek versiyonunda yer vereceği yeni Başlat menüsünün görünümünü paylaşmıştı. Yeni sızan ekran görüntüleri sayesinde şirketin masaüstü işletim sistemindeki yenileme çalışmalarının nasıl ilerlediğini görme fırsatı elde ediyoruz.

Sızan iki farklı ekran görüntüsü “Threshold” kod adıyla anılan Windows sürümünde yer alacak Başlat menüsünü gösteriyor. Microsoft, Threshold kapsamında birkaç farklı ürünün hazırlığını yapıyor, bunların arasında Windows 9 olarak anılan ve gelecek yıl dağıtıma çıkması beklenen yeni nesil Windows işletim sistemi de bulunuyor. Microsoft Windows’un bu geliştirici versiyonunu Windows 8.1 Pro olarak adlandırıyor, ancak bu testin son aşamalarına ve kesin isim belirlenene kadar kullanılacak geçici marka gibi görünüyor.

Yeni Başlat menüsünün görünümü geçtiğimiz nisan ayındaki Build etkinliğinde gösterilenden çok farklı değil. Ancak ekran görüntülerinde menüye sabitlenmiş çeşitli Metro tarzı uygulamalar dikkat çekiyor. Diğer ekran görüntüsü Microsoft’un Metro tarzındaki uygulamaların masaüstünde pencere içinde veya tam ekranda çalışmasını planladığını gösteriyor. Bu, işletim sisteminin masaüstüne daha fazla odaklanacağını, fare ve klavyenin daha rahat şekilde kullanılabileceğini gösteriyor.

windows-9-sizinti-220714-2

Microsoft’un Windows “Threshold” sürümünü 2015’in başlarında, Xbox One işletim sisteminde yapılacak iyileştirmeler ve Windows Phone ile Windows RT’nin birleşiminden oluşan yeni mobil işletim sistemiyle birlikte dağıtıma çıkarması bekleniyor. Windows Phone ve Windows RT birleşimi versiyonda masaüstü modu bulunmayacak, o versiyonda geleneksel x86 masaüstü uygulamalar yerine Metro tarzı uygulamalara odaklanılacak.

İLGİLİ HABERLER