Teknoloji

Windows 8 uygulama mağazasında en yüksek fiyat 999.99 dolar olacak

Microsoft, üçüncü taraf geliştiricilerin Windows Store üzerinden dağıtacakları Windows 8 uygulamalarından nasıl para kazanacaklarını detaylandırdı. Paralı uygulamaların fiyatları $1.49’dan başlayacak ve en fazla $999.99 olacak. Ücretsiz uygulamalar da bu mağaza üzerinden dağıtılacak, ancak Microsoft Apple’ın Mac App Store’da yaptığı gibi 99 sent fiyata sahip uygulamalara izin vermeyecek.

Redmond başlangıçta uygulamalardan satış fiyatları üzerinden yüzde 30’luk komisyon alacak. Ancak toplam 25 bin dolarlık satış veya uygulama içi satış gerçekleştirilen uygulamalarda bu kesinti oranı yüzde 20’ye düşürülecek. Şirket bu şekilde yazılımcıları daha fazla paraya dönüştürme seçeneği üzerinde araştırmaya yöneltmeyi amaçlıyor. Microsoft’un SDK’sının kullanıldığı uygulamalar için yedi günlük deneme sürümü, freemium (birtakım temel özellikler parasız, daha fazlası için ödeme gerekli) ve uygulama içi reklam modelleri de para kazanmak amacıyla kullanılabilecek.

Microsoft yazılımcılara sadece kendi ekosistemi içinde bulunma zorunluluğu getirmiyor. Uygulamalar kendi ödeme yöntemlerinden yararlanmakta veya herhangi bir reklam sağlayıcısıyla çalışmakta özgür. Tabii ki bunun için Microsoft’un teknik gereksinimlerinin karşılanması gerekiyor. Yazılımcılar masaüstü uygulamaları ayrı kanallar üzerinden dağıtmayı sürdürecek, ancak Metro uygulamalarının Microsoft tarafından sertifikalandırılması ve Windows Store üzerinden dağıtılması gerekiyor.

İlgili >> MSDN Blogları

İLGİLİ HABERLER