Teknoloji

Windows 8.1’de SkyDrive fotoğraflarda optik karakter tanıması yapacak

Microsoft SkyDrive’ın optik karakter tanıma (OCR) özelliğine sahip olacağını açıklamıştı. Ancak şirket bu özelliği ilerleyen haftalarda kullanıma sunacağını doğruladı. OCR özelliği Windows 8.1’in Akıllı Arama özelliğine de entegre edilecek.

skydrive-300913

Bing’in sağladığı SkyDrive’daki OCR özelliği sayesinde görseller içinde yazı araması yapmak mümkün oluyor. Söz konuus işlev artık tüm dünyadaki SkyDrive kullanıcılarına sunuluyor. Ayrıca Microsoft Windows 8.1’in genel kullanıma sunulmasını takip eden birkaç hafta içinde bu işlevin dahili Bing arama motoru üzerinden de erişilebilir olacağını kaydetti.

Eğer bir Windows 8.1 veya Windows Phone kullanıcısıysanız, SkyDrive’a yüklenmiş herhangi bir fotoğrafa Windows 8.1 üzerinden erişebilir, onu Windows 8.1 üzerinden arayabilirsiniz. Özellik fotoğraflar içinde yer alan yazıları bulmada veya özel bir görseli görüntülemede de kullanılabilecek. Bu özellik hem fotoğraf arama hem de fotoğrafları yazıya dönüştürmek için kullanışlı bir yöntem olarak dikkat çekiyor.

Öte yandan Microsoft Windows 8.1 için akıllı dosyalar özelliğinin de detaylarını verdi. Bunu sayesinde kullanıcılar dosyalarını herhangi bir depolama kapasitesi sınırlaması olmadan istedikleri yere taşıyabiliyor. SkyDrive kullanıcıları hangi dosyaları çevrim dışı erişime de izin verecek şekilde PC’de saklayacaklarına karar verebilirken, akıllı dosyalar daha sonra kullanım için bilgi ve küçük resim depolaması yapabiliyor.

Microsoft, Windows 8.1’de akıllı dosyalar kullanıldığı takdirde SkyDrive’ın yüzde 80 daha az alan tutacağına dikkat çekti.

İlgili >> Microsoft

İLGİLİ HABERLER