Teknoloji

Windows 8.1 Güncelleme bugün yayınlanıyor, bilgisayarınızı nasıl güncelleyeceğinizin cevabı burada

windows 8.1

Microsoft Windows 8.1 Güncelleme paketi daha önce söylendiği gibi 8 Nisan tarihinde, yani bugün Windows 8.1 kullanıcılarına ulaşmaya başladı. Bu güncelleme Windows 8.1 kullanıcılarına uygulamalar arasında daha kolay geçiş imkanı, klavye ve fareyle daha iyi şekilde çalışacak bir Başlangıç Ekranı ve daha birçok yenilik sunuyor.

windows-8-1-update-080414

Ücretsiz olan bu güncelleme Windows 8 veya Windows 8.1 sahipleri tarafından yüklenebilecek, tıpkı Windows 8’den Windows 8.1’e geçişte olduğu gibi. Güncelleme Windows Mağaza’dan veya PC’nizdeki normal güncelleme kanalları üzerinden edinilebilir.

Windows 8.1 Güncelleme için şart olan sistem gereksinimleri Windows 8 ve Windows 8.1 ile aynı. Eğer bilgisayarınız bu iki işletim sisteminden birisiyle çalışıyorsa, Windows 8.1 Güncelleme ile de düzgün şekilde çalışmaya devam edecektir.

Güncelleme sonrasında masaüstü ortamı biraz daha önemli hâle gelecek. Masaüstü veya dizüstü bilgisayarınız güncelleme sonrasında otomatik olarak geleneksel masaüstünden başlatılacak. Bu arada Microsoft Windows 8.1 kullanıcılarının gelecekte herhangi bir güvenlik veya işlev güncellemesini almaları için Windows 8.1 Güncelleme paketini yüklemelerini şart koşacak.

Güncellemeden Önce

Windows 8.1 kullanıcıları güncellemeyi otomatik olarak alacak. KB2919355 numaralı güncelleme Windows 8.1 Güncelleme paketini temsil ediyor. Güncellemeyi henüz almadıysanız acele etmeyin, gün içinde bilgisayarınıza Windows 8.1 Güncelleme’sinin otomatik olarak ulaşması gerekiyor.

Eğer hâlâ Windows 8 kullanıyorsanız, Windows 8.1 Güncelleme’yi bugün itibarıyla Windows Mağaza üzerinden alabileceksiniz.

Güncelleme

Güncellemeyle herhangi bir veri kaybı yaşayacağınıza dair endişelenmenize gerek yok, ancak güncelleme yapmadan önce önemli dosyalarınızı yedeklemeniz ve ondan sonra işe koyulmanız yerinde olacaktır. Windows 8’den güncelleme yapıyorsanız, mevcut Windows Mağaza uygulamalarınız Windows 8.1 Güncelleme yüklendikten sonra bilgisayarınızda olmayacaktır. Ancak güncelleme tamamlandıktan sonra bunları tek seferde veya tek tek seçerek indirmeniz mümkün olacaktır.

Microsoft indirme ve yükleme sürelerinin internet bağlantısının hızına bağlı olarak 30 dakika ila birkaç saat arasında değiştiğinin altını çiziyor. İndirme işlemi arkaplanda devam ettiği için bu sürede çalışmalarınızı sürdürebilirsiniz.

Güncelleme indirildikten sonra, sistem yeniden başlatılıyor, 20 dakika ila 1 saatlik süre arasında kullanılamıyor. Eğer önemli bir şey üzerinde çalışıyorsanız, güncellemeyi başlatmadan önce onları kaydetmeniz yerinde olacaktır.

Windows 8’den güncelleme yapanların Windows 8.1 Güncelleme yükleyebilmeleri için 3 GB’lık boş alana ihtiyacı bulunuyor. Microsoft güncelleme süresince bilgisayarın bir güç kaynağına bağlı ve aktif internet bağlantısına sahip olmasını tavsiye ediyor.

Güncelleme sonrasında

Windows 8.1 Güncelleme birtakım yeni özellikler getiriyor, bunlar özellikle PC kullanıcılarını ilgilendiriyor. Ancak tablet kullanıcılarını da ilgilendiren çeşitli değişiklikler var. Örneğin daha önce Windows 8.1 yüklü bir tablette uygulamayı kapattığınızda Başlangıç Ekranına geri döndürülürdünüz. Güncelleme sonrasında uygulamayı kapatmak daha önce açık olan uygulamaya dönülmesine neden oluyor.

Masaüstü kullanıcıları varsayılan davranışlarda daha fazla değişiklik görecek. Windows 8.1 Güncelleme bilgisayarınıza kurulduktan sonra, bilgisayarınız başlangıç ekranı yerine masaüstünde başlatılacak. Bir uygulamayı kapattığınızda başlangıç ekranı yerine daha önce açık olan uygulamayı görecek, tüm uygulamalardan çıktığınız takdirde masaüstüne geri döneceksiniz. Fotoğraf, müzik ve video dosyaları da modern versiyonları yerine masaüstü versiyon uygulamalarında açılacak.

Windows 8.1 Güncelleme ile ilgili detayları aşağıdaki ilgili bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili >> Windows Blog

İLGİLİ HABERLER