Teknoloji

Microsoft Windows 11’e tablet dostu görev çubuğunu geri getiriyor

windows 11

Microsoft, Windows 11‘in en son önizlemesinde tablet dostu görev çubuğunu yeniden sunuyor. Görev çubuğu, Windows 11’de nihai kullanıma dahil edilen diğer yeni özelliklerle birlikte ilk kez geçtiğimiz şubat ayında gelmişti, ancak daha sonra daha fazla dahili geliştirme için geri çekilmişti.

Microsoft, konuyla ilgili bir blog yazısında, görev çubuğunun geliştirici kanalında Windows Insiders’a sunulan bir güncellemenin parçası olduğunu, dizüstü bilgisayarlar veya masaüstü bilgisayarlar için değil, yalnızca 2’si 1 arada tablet olarak kullanılabilen bilgisayarlar için mevcut olduğunu söyledi.

windows 11 tablet

Görev çubuğu, bir tablet kullanıcısı onu kullanmadığında gizlenecek ve daha fazla ekran alanına ihtiyaç duyulduğundan bunu sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Daraltıldığında, üzerinde zaman ve pil yüzdesi gibi önemli göstergeler yer alıyor. Genişletildiğinde ise birkaç uygulama, widget ve Başlat düğmesi ortaya çıkıyor. Bu hâliyle kullanım sırasında dokunma için daha uygun görünüyor. Görev çubuğu, klavye bağlantısı kesildiğinde veya 2’si 1 arada bir cihazda klavye arkaya katlandığında optimize konumuna geri dönecek şekilde tasarlanmıştır.

windows 11

Ayrıca Microsoft en son Insider güncellemesinde, özellikle Sistem Tepsisi içinde 2’si 1 arada olmayan cihazlarda çalışan diğer özellikleri de kullanıma sunuyor. En son güncelleme Ayarlar içinde, kenar çubuğundaki menüdeki seçeneklerin üzerine geldiğinizde gösterilen animasyonlu simgeler ve çizimler de getiriyor. Ayrıca bu güncellemeler Ayarlar, Pencere Öğeleri, Görev Yöneticisi ve Pencereleme için bazı hata düzeltmelerini içeriyor.

İLGİLİ HABERLER