Teknoloji

Windows 11’e RGB aydınlatmasını kontrol için yeni bir özellik geliyor

windows 11 rgb

PC’de oyun oynayanların genellikle RGB aydınlatmalı birden fazla bileşeni bulunur. Bunları senkronize etmek ise bir kabusa dönüşebilir. En iyi senaryoda, tüm RGB parçalarınızı tek bir şirketten temin etmeniz ve bunları kontrol etmek için tek bir uygulamaya bağlı olursunuz. Bu uygulama da çoğunlukla yeterli olmaz. En kötüsü, her şeyin güzel olmasını sağlamak için beyhude bir girişimle birden çok üçüncü taraf yazılımı kullanmak zorunda kalabilirsiniz. Microsoft’un RGB aydınlatmayı kontrol etmek için yerel bir Windows 11 çözümü üzerinde çalışıyor olabileceği haberi bu nedenle heyecan verici olacaktır.

Yazılım geliştiricisi Albacore, Windows 11’in en yeni Insider derlemesinin RGB bileşenlerini kontrol etmek için gizli bir özellik içerdiğini fark etti. Albacore’un (Bleeping Computer aracılığıyla) paylaştığı ekran görüntülerinden de görebileceğiniz gibi Microsoft, Windows 11 Ayarlar uygulamasındaki kişiselleştirme menüsüne aydınlatma kontrolleri eklemiş. Arayüz, harici çevre birimleri de dahil olmak üzere tüm RGB bileşenlerinize genel bir bakış sağlıyor. Bir parçaya tıklamak, aydınlatmasının parlaklığını ve rengini ayarlamanıza olanak tanıyor. Ayrıca bir avuç farklı efekt ve tekrarlanma hızları arasında seçim yapabilirsiniz. Microsoft, bilgisayarınızın aydınlatmasını Windows vurgu renginizle eşleştirmek için bir seçenek bile eklemiştir.

Microsoft henüz, Albacore’un Windows 11 25295 derlemesinin bir özelliği olarak bulduğu menüyü resmi olarak duyurmadı. Buna ek olarak, Albacore, “Bunun spesifikasyonu 2018’e gidiyor ve özelliğe dair referanslar yıllardır var.” diyor. Bu durumun Microsoft’un özellik üzerinde yeniden çalıştığı anlamına geldiğini öne sürüyorlar.

İLGİLİ HABERLER