Teknoloji

Windows 11’in Görev Yöneticisi’ne uygulama bulmayı kolaylaştıran arama çubuğu

windows 11 görev yöneticisi

Microsoft, Windows 11 Görev Yöneticisi için yeni bir arama ve filtreleme sistemini test etmeye başladı. Bu, Windows kullanıcılarının hatalı çalışan bir uygulamayı kolayca bulmasına ve işlemini sonlandırmasına veya hızlı bir şekilde bir döküm dosyası oluşturmasına, verimlilik modunu etkinleştirmesine ve daha pek çok şeye olanak tanıyacak.

Windows Insider ekibi konuyla ilgili bir blog yazısında, “Bu, süreçleri filtrelemek/aramak için kullanıcılarımızdan gelen en önemli özellik isteğidir.” diyor. “İkili ad, PID veya yayıncı adını kullanarak filtreleme yapabilirsiniz. Filtre algoritması, bağlam anahtar sözcüğünü tüm olası eşleşmelerle eşleştirir ve bunları geçerli sayfada görüntüler.”

Görev Yöneticisi’ndeki filtre kutusuna geçiş yapmak için Alt + F klavye kısayolunu kullanabileceksiniz ve sonuçlar, izleyebileceğiniz veya üzerinde işlem yapabileceğiniz tek veya işlem grupları halinde filtrelenecektir.

Windows 11 Görev Yöneticisi için açık veya koyu tema seçimi

Yeni arama ve filtreleme işlevinin yanı sıra Microsoft, Görev Yöneticisi’nde açık veya koyu temalar arasında seçim yapma özelliğini de ekliyor. Ayrıca temalar, Microsoft’un genel Fluent tasarım diline daha fazla uyması için kullanıcı arayüzünde yapılan bazı güncellemelerle Görev Yöneticisi’nde tam olarak uygulanacaktır.

Son olarak Microsoft, Görev Yöneticisi’ndeki verimlilik modunu iyileştiriyor. Bu mod, bir işlemi daha düşük bir önceliğe ayarlamak veya güç verimliliğini artırmak için kullanılır ve yakında onay iletişim kutusundan çıkmak daha kolay olacaktır.

Tüm değişiklikler perşembe günü, en son Windows 11 beta kanalı sürümünde test ediliyor. Bu, büyük olasılıkla önümüzdeki haftalarda veya aylarda işletim sistemine ulaşacakları anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER