Teknoloji

Microsoft Windows 11’de Görev Yöneticisi kısayolunu görev çubuğuna geri getiriyor

windows 11

Microsoft Görev Yöneticisini, nihayet Windows Görev Çubuğundaki esas yerine geri döndürdü. Windows Insider güncellemelerinin Geliştirme Kanalına abone olan kullanıcılar, Preview Build 25211’e güncelleme yaptıktan sonra Görev Çubuğuna sağ tıkladıklarında Görev Yöneticisini hızlı bir şekilde çağırmalarına olanak tanıyan yeni bir seçenek bulacaklar.

Bu memnun edici yenilik, en son güncellemeyle birlikte sunulan tek özellik değil, ancak kesinlikle en etkileyici olanı olduğunu söyleyebiliriz. Bu derlemeyle birlikte çeşitli hata düzeltmeleri de geliyor, ancak kullanıcıların bilmesi gereken bazı daha hususlar da var. Bu özel güncelleme yalnızca Geliştirme Kanalında kullanıma sunulmuştur ve Beta Kanalını veya Windows’un Sürüm Önizleme sürümlerini kullanan Windows Insider abonelerini etkilemeyecektir.

25211 Önizleme derlemesine baktığımızda gördüğümüz diğer yenilikler arasında Widget’lar panosundaki davranışların artık ayarlanabilmesi de bulunuyor. Widget’lar panosunun üzerine geldiğinizde açılıp açılmayacağını, görev çubuğunun Widget’lar için bildirim rozetleri gösterip göstermediğini veya görev çubuğunun Widget’larınızdan dönen güncellemeleri gösterip göstermediğini seçebilirsiniz.

Görev Yöneticisi artık görev çubuğuna sağ tıklayarak açılabiliyor. Snipping Tool ise şimdi ekran görüntülerini otomatik olarak kaydediyor.

Yeni özellikler bir dizi hata düzeltmesiyle birlikte geliyor, ancak bunların hepsi tanıdık bir uyarı ile geliyor. Bu güncellemenin yüklü olduğu makineler, birbirine bağımlı Win32 uygulamalarını kaldıramaz veya onaramaz. Kısacası bu, Steam istemcisi veya Steam’in kendisini çalıştıran oyunların çoğunu kaldıramayacağınız anlamına geliyor. Ancak, bu hata Windows Insider derlemeleri arasında oldukça yaygındır, bu nedenle paniğe kapılmanıza gerek yoktur.

Microsoft Store yerel Win32 uygulamalarını desteklemeye başladığından beri, yalnızca oyun geliştiricileri değil, uygulamaları üzerinde daha fazla özelleştirme ve kontrol isteyen geliştiriciler arasında bu, giderek daha popüler hale geldi. Win32’ye bağımlı oyunların ve uygulamaların listesi daha da büyüyor ve bu sınırlamaların sıkıntı yaratmasına neden oluyor.

Microsoft, Geliştirme Kanalı güncellemelerinin genellikle kabataslak olduğu ve çok kararlı olmadığı konusunda her zaman uyarıda bulunuyor. Görev çubuğunu CTRL + Alt + Delete tuş kombinasyonunu kullanmadan çağırma özelliği cazip olsa da, Windows Insider güncellemelerini önemli uygulamaları veya belgeleri etkilemeden geri almak biraz zor olabileceğinden, bu güncellemeyi henüz yüklemenizi tavsiye etmiyoruz.

Preview Build 25211 derlemesiyle sunulan özelliklerin ve hata düzeltmelerinin tam listesi, Windows Insider blogunda yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER