Teknoloji

Windows 11’e dahili ekran kaydedici aracı geliyor

windows 11 ekran kaydı alma

Microsoft nihayet yerleşik bir ekran kaydedici uygulamasını Windows’a getiriyor. Windows 11’deki Ekran Alıntısı Aracı yakında ekran kaydını içerecek şekilde güncellenecek. Böylece Windows 11 ekran kaydı alma işlemi için kullanıcılar, Xbox Game Bar’a veya üçüncü taraf araçlara bağlı kalmak zorunda olmayacaklar.

Windows 11 test kullanıcıları, güncellenmiş Ekran Alıntısı Aracına cuma gününden itibaren erişmeye başladılar. Yeni kayıt seçeneği, tüm ekranı veya ekranın kırpılan bir bölümünü kaydetmenize olanak tanıyacak. Güncelleme, Microsoft’un Windows için yeni bir ekran görüntüsü deneyimini ilk kez sunmasından dört yıl sonra geliyor.

“Ekran Alıntısı Aracı’nın Insider topluluğu arasında favori olduğunu biliyoruz, bu nedenle bu güncellemeyle yerleşik bir ekran kaydediciyi tanıtmaktan büyük heyecan duyuyoruz!” diyor Windows gelen kutusu uygulamalarının baş ürün müdürü Dave Grochocki. “Ekran Alıntısı Aracı, PC’nizden içerik yakalamayı ve paylaşmayı her zaman hızlı ve kolay hâle getirdi ve yerleşik ekran kaydıyla, bu yetenekleri daha da fazla içerik türüne doğru genişletiyoruz.”

windows 11 ekran kaydı alma

Windows 11 ekran kaydı alma için Xbox Game Bar’dan daha kullanışlı bir araç geliyor

Ekran bölgesi seçimi özelliği, ekranının tamamı yerine yalnızca bir uygulamayı yakalamak isteyenler için faydalı olacaktır. Xbox Game Bar, yalnızca bireysel uygulamaları kaydetme konusunda iyiydi, ancak orada tam olarak ne kaydettiğiniz üzerinde çok daha az kontrol bulunuyor.

Microsoft, bunu Geliştirici Kanalı içindeki Windows 11 test kullanıcıları ile henüz yeni test etmeye başladı, bu nedenle güncellenmiş Ekran Alıntısı Aracı’nı Windows 11 kullanan herkesin kullanımına sunulması muhtemelen birkaç hafta veya ay alacak. Yine de, en sonunda Windows 11 ekran kaydı alma işlemci için yerleşik bir aracın gelecek olacak olması harika bir haber olarak nitelendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER