Teknoloji

Windows 10 yüklü cihaz sayısı 270 milyona ulaştı

windows 10

windows 10

Microsoft, Build 2016 geliştirici konferansı için düzenlediği açılış etkinliğinde en yeni işletim sistemi Windows 10’a dair yeni detaylar paylaştı. Uzun soluklu bir test sürecinin ardından geçtiğimiz yaz yayınlanan yeni Windows sürümünün ulaştığı cihaz sayısının 270 milyonu bulduğu belirtildi. İşletim sisteminin çıkışından bu yana düzenli olarak güncelleme yayınlayan Microsoft, Windows 10’un halen gelişimi devam eden bir iş olduğu izlenimini vermişti.

Yeni işletim sisteminin ulaşmadığı PC sayısı halen milyonlarla ifade ediliyor. Dolayısıyla en yeni Windows sürümünü toplamda 1 milyar cihaza ulaştırmayı amaçlayan Microsoft’un önünde uzun bir yol bulunuyor. İşletim sisteminin çıkışının üstünden geçen süre ve ulaşılan cihaz sayısı göz önüne alınınca benimsenme oranının Windows 8’e kıyasla çok daha iyi olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Şirket de bu duruma dikkat çekiyor ve Windows sürümleri içinde en yüksek benimsenme hızına Windows 10’un ulaştığını belirtiyor.

Microsoft, yeni işletim sistemine dair başka rakamlar paylaşmaktan da geri kalmadı. Şirket kullanıcıların Windows 10’da 75 milyardan fazla zaman geçirdiğini belirtirken, platforma özel olarak hazırlanan cihaz sayısının 500’ü aştığına dikkat çekti.

Microsoft, işletim sistemi için “Yıldönümü Güncellemesi” ismiyle hazırladığı güncellemeyi de önümüzdeki yaz tüm kullanıcılar için ücretsiz olarak yayınlayacak. Bugüne kadar “Redstone” kod adıyla anılan güncelleme için çalışmalar bir süredir devam ediyordu. “Yıldönümü Güncellemesi” ismi ve yayın tarihi olarak yaz aylarının işaret edilmesi, Microsoft’un güncellemeyi temmuz ayı içinde kullanıcılarla buluşturma ihtimalini artırıyor.

İLGİLİ HABERLER