Teknoloji

Windows 10 masaüstü duvar kağıdı böyle olacak

Microsoft Windows’un diğer her versiyonu gibi Windows 10 için de özel bir masaüstü duvar kağıdı tasarladı. Windows 8’de papatyaları, Windows Vista’da ise aurorayı tercih eden Microsoft, Windows 10’un varsayılan masaüstü duvar kağıdı olarak, tıpkı Windows 7’de yaptığı gibi bir Windows logosu kullanmayı tercih etti.

San Francisco merkezli bir tasarım stüdyosunun kapısını çalan Microsoft, Windows’u ışık demetinden doğuyormuş gibi göstermek için iki farklı kurulum inşa ettirdi. Yazılım şirketi kamera haritalandırma teknikleri, lazerler ve projektörler kullanarak Windows 10 yüklü şekilde satılacak milyonlarca PC’nin duvar kağıdını süsleyecek yeni görseli oluşturdu.

Sonuçta ortaya karanlık arkaplana sahip olan ve hafif bulanık görülen bir logo çıktı. Bu logo dışa doğru ışık yayıyor ve ışık demetinin kenarları da ünlü Windows logosunu oluşturuyor. Bu görsel Windows 10’un koyu renkli temasını destekliyor, ancak görünüşe göre duvar kağıdı animasyona sahip değil, bu da Microsoft’un hazırladığı videoda gösterilen ışık logosu efektinin masaüstünde yaşanmayacağı anlamına geliyor.

windows-10-duvarkagidi-250615

Yeni duvar kağıdı Windows 10’un 29 Temmuz tarihinde yayınlanmasıyla birlikte masaüstlerini süslemeye başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER