Teknoloji

Yeni Windows 10 güncellemesi erişilebilirlik araçlarını geliştiriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft, Windows 10’da sunduğu erişilebilirlik özelliklerinde bazı iyileştirmelere gidiyor. Bu yenilikler arasında metin imlecinin daha kolay görülebilmesi ve yerleşik Büyüteç özelliğiyle takip edilebilmesi ön plana çıkıyor. Büyüteç aracına metinden sese işlevinin entegre edilmesi de yapılacak değişiklikler arasında bulunuyor. Tüm bu yenilikler, Windows 10 Mayıs 2020 güncellemesi ile kullanıcılara ulaştırılacak.

Microsoft geçmişte standart fare imlecinin boyut ve renginin ayarlanmasını mümkün kılan araçlar sunmuştu. Şirket şimdi metin imleci için de benzer seçenekler getiriyor. Böylelikle görme problemi yaşayan kullanıcılar imlecin boyutunu, kalınlığını ve rengini ayarlayabilecek.

Buna ek olarak, kullanıcılara imleci ekranda bulmayı kolaylaştıracak yeni bir gösterge de sunuluyor. Büyüteç özelliği de, tıpkı standart fare imlecine yaptığı gibi, metin imlecini ekranın ortasında takip edecek.

windows 10 güncellemesiBüyüteç’e eklenen metinden sese özelliği ise internet tarayıcılarındaki ve uygulamalardaki metinleri sesli şekilde okuyacak. Edge, Chrome, Firefox, Word, Outlook ve Powerpoint Microsoft’un açıklamasında adı geçen tarayıcı ve uygulamalar arasında bulunuyor. Büyüteç uygulamasındaki yeni medya kontrol butonları da kullanıcıların işini kolaylaştıracak.

Yeni Windows 10 güncellemesi ile gelen bir diğer özellik ise Ekran Okuyucusu’nu güçlendiriyor. Microsoft, değiştirme aksiyonları için tam kalıp yerine sadece ses duymayı mümkün kılıyor. Bunlara ek olarak, büyük harfler ve kelimeler için sunulan destek de geliştiriliyor. Firefox’u da desteklemeye başlayan Ekran Okuyucusu, artık web sayfalarını otomatik olarak okuyabilecek ve tüm sayfanın bir özetini sunabilecek.

İLGİLİ HABERLER