Teknoloji

Microsoft Windows 10’da Android uygulamalarını destekleyecek

windows 10 android

Bluestacks gibi emülatörler sayesinde Android uygulamalarını Windows 10 üzerinde çalıştırmak mümkün oluyor. Ancak Microsoft, Android desteğini doğrudan sunarak aracıları aradan kaldırmaya hazırlanıyor gibi görünüyor.

Windows Central’da Zac Bowden imzasıyla yayınlanan habere göre, şirket 2021 itibarıyla Windows 10’da Android uygulamaları için destek sunmaya hazırlanıyor. Bowden, Microsoft Mağaza üzerinden Android uygulamalarına erişilebileceğini belirtiyor.

Microsoft’un bu desteği nasıl sunacağı konusunda somut bir bilgi verilmiyor. Desteğin ARM tabanlı Windows cihazlara özgü olması mantıklı görünüyor. Zira Android uygulamalarının büyük kısmı ARM tabanlı cihazlara göre hazırlanıyor.

Gmail, Uber ve benzeri uygulamalar Google Play Servisleri desteğiyle çalışıyor. Microsoft’un bunun için neler sunabileceği de belirsizliğini koruyor. Bu noktada Android uygulamalarını destekleyen BlackBerry 10 veya ilk Windows 10 Mobile ön izlemeleri gibi platformların da Google Play Servisleri’ni desteklemediğini hatırlatmakta fayda var.

Yine de, Windows 10 kullanıcıları için Android uygulamalarının desteklenmesinin sevindirici bir adım olacağı söylenebilir. Özellikle macOS’in iPhone ve iPad uygulamalarını destekler hâle gelmesi, Microsoft’un bu açılımının önemini biraz daha artırıyor. Bu açılımla birlikte Android geliştiricilerinin de uygulamalarını büyük ekrana uygun hâle getirmek için biraz daha mesai harcayacağı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER